banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Zihinsel engellilere sağlık taraması

 ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezindeki sağlık taramalarını yerinde inceledi.

 

Demir; yaptığı açıklamada Şanlıurfa Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi (40 Kişi ), Karaköprü Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ( 48 Kişi ) ve 80.Yıl Zihinsel Engelliler Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi (60 Kişi ) olmak üzere toplam 148 kişiye  İl Sağlık Müdürlüğü Eyyüp KOÇ Sağlık Ocağı personelleri tarafından sağlık taraması yapılarak, ilaç tedavisi gerekenlere reçete düzenlenerek ön tedavilerine başlandı.

 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından rehabilite edilen kişilerden kan numuneleri alınarak, kan tahlilleri ve bulaşıcı hastalık olup olmadığı tespit edilerek, bulaşıcı hastalık tespit edilirse Eyyüp KOÇ sağlık ocağı idari tabipliği tarafından hastalığın takibi ve tedavisi sağlanacaktır. Ayrıca kurum müdürleri Mehmet ÇİFTİ ile görüşülerek, rehabilitasyon merkezine yeni katılacak kişilerin  ilk muayenelerinin Eyyüp KOÇ Sağlık Ocağı idari tabipliğinde yapılarak, hastalık teşhisi konulanların takibinin sağlanacağı koordinasyon sistemi oluşturulduğunu ve rehabilitasyon merkezinde kalan kişilere diş fırçalama anlatılarak, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verildiğini ayrıca, diş taraması yapılarak, diş fırçası ve diş macunu  sağlık müdürü kendi elleriyle dağıttı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.