banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Zabıtalar okul çevresindeki iş yerlerini denetledi

Bursa Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul yakınlarında gıda satışı yapan işyerlerine yönelik denetimler yaptı.

Zabıtalar, özellikle öğrencilerin uğrak yerleri olan pastane, kafeterya, simitçileri ve okul önlerindeki seyyar satıcıları denetliyor.

Öğrencilerin sağlığını tehdit edebilecek faaliyetlere kesinlikle izin verilmeyeceğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Gıda güvenliği konusundan kesinlikle taviz verilemeyecek. İlgili birimlerimiz, çocuklarımızın beslenme ihtiyaçlarını karşılayan işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gelecek nesilleri inşa ederken yavrularımızın sağlıklı koşullarda alışveriş yapmalarına büyük bir titizlik içerisinde yaklaşıyoruz. Esnafımıza sorumluluklarını yerine getirmeleri noktasında gerekli uyarıları yapıyoruz.” dedi.

“Denetimler artarak sürecek”

Okul önlerinde denetimsiz gıda satışı yaparak öğrencilerin sağlığını tehdit eden seyyar satıcılara karşı özellikle önlem aldıklarını belirten Edebali, “Megafonlu araçlarla satış yapan seyyar satıcılar gürültü kirliliğine neden olmakta ve eğitim öğretimi olumsuz yönde etkilemekte. Bu yüzden başta okul çevreleri olmak üzere tüm Yıldırım sınırları içerisinde sıkı bir denetim gerçekleştiriyoruz. Amacımız vatandaşımızın huzuru ve refahını sağlamak. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz. Hemşerilerimiz 444 16 02 numaralı Yıldırım Çağrı Merkezi’nden bize ulaşabilirler.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.