banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Yumurtanın sarısı ile ilgili kafa karıştıran iddia

Amerika'da Ulusal Kalp Akciğer ve Kan Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre yumurta sarısının sigara kadar zararlı olduğu ortaya çıktı.

Haftalık tüketilen yumurta sarısında sigaranın yaptığı etkiyi göstererek önemli bir kalp hastalığı olan arterlerin hızla kalınlaşmasını hızlandırdığı bildirildi.

Atherosclerosis Gazetesi'nde yayınlanan araştırmada, önemli bir kalp hastalığı olan karotid duvar kalınlığı olan hastalara günlük yaşamında ne sıklıkta yumurta yiyorsunuz ve günde kaç tane sigara içiyorsunuz sorusu soruldu.

Elde edilen sonuç ise şöyle açıklandı:

Sigara içmenin ve yumurta sarısı yemenin aynı oranda karotis duvar kalınlığını arttırdığı gözlemlenmiştir. Sigara içmeyen ve yumurta sarısı tüketmeyen insanların tam tersine 40 yıl sonra az bir artış olduğu ve sonrasında bu artışın sabit kaldığı gözlemlenmiştir.

Yumurta tüketimi yüzde 20 olan insanların karoits arter daralması ağır sigara içicilerle aynı olduğu söylenmektedir. Kalp hastalığı için önemli bir risk olduğunu söyleyen bilim insanları, insanların yumurta tüketimine biraz daha dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.