banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yoğurt yiyen hızlı zayıflıyor

2006 yılının Nisan ayında, International Journal of Obesity isimli dergide yayınlanan çalışmaya göre; düşük kalori diyeti yapanlar arasında, her öğüne birer porsiyon yağsız yoğurt ekleyenler, eklemeyenlere göre yüzde 22 daha fazla kilo veriyor.

FAZLA YAĞLARI ERİTİYOR
Sabah'tan Esra Tüzün'ün haberine göre, üstelik kaybettikleri yağ miktarı, karşı gruptan yüzde 61 daha fazla oluyor. Yani, yoğurt yiyenlerin daha fazla ağırlık kaybetmekle birlikte, kasları erimiyor. Vücutlarındaki fazla yağları erittikleri için zayıflıyorlar. Yağların çoğu da en zor inceldiği düşünülen karın bölgesinden gidiyor! Başka ne söylenebilir ki? Bundan iyisi can sağlığı. Zaten hepimiz, yoğurdun insan sağlığına ne kadar faydalı bir besin olduğunu dinleyerek büyüdük. 100 yaşını geçmiş herkesin öyküsünde, bol bol yoğurt yemek vardır ama 'yoğurt yiyerek zayıflamak' işi çok farklı bir boyuta taşıyor.

TOKLUK HİSSİ SAĞLIYOR
Başka bir araştırmaya göre; yoğurt yiyenler kendilerini daha uzun süre tok hissediyor ve yediklerinden daha fazla tatmin oluyor. Söz konusu çalışmada, deneklere her gün 200 kalorilik; kayısı parçalı yoğurt, ayran ya da kayısı tatlısı veriliyor. Bu üç besini aynı miktar ve kaloride almalarına rağmen; yoğurt yiyenlerin, diğer gıdaları yiyenlere göre daha fazla tokluk ve tatmin hissettikleri ortaya çıkıyor.

MENOPOZDA FAYDALI OLUYOR
Kalsiyum, protein, B12 ve B2 vitaminleri ile fosfor açısından zengin bir besin olan yoğurt; özelikle menopoz döneminde olan kadınlara ve vejetaryenlere tavsiye ediliyor. Çocukların kemik ve diş gelişiminde de yoğurdun çok büyük faydaları oluyor.

YÜKSEK TANSİYON RİSKİ YARIYA İNDİ
Aynı sosyal statüdeki 5 bin İspanyol üzerinde yapılan iki yıllık bir araştırma; süt ve süt ürünleri tüketimi ile yüksek kan basıncı riski arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardı. Bu çalışmanın sonucunda; her gün düşük yağlı üç ya da daha fazla porsiyon yoğurt veya süt tüketenlerin, tüketmeyenlere göre yüksek tansiyon hastası olma risklerinin; yüzde 50 azaldığı görüldü. Yani; süt ya da yoğurt tüketirseniz; hem kilo veriyorsunuz, hem kemikleriniz sağlam oluyor, hem de yüksek tansiyon riskiniz azalıyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.