banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Yoğun buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Hakkari çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis olayı birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Güney Ege kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ilçelerinin yağışlı geçeceği geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 3/12

Ankara: Parçalı ve az bulutlu -5/4

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 4/14

Adana: Parçalı ve az bulutlu 3/16

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -5/8

Batman: Parçalı ve az bulutlu -7/6

Van: Çok bulutlu -13/-3

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.