banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Yetim-Der Ekim ayında yüzlerce çocuğa ulaştı

Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Yetim-Der, Ekim ayı içerisinde yapmış olduğu yardım faaliyetlerinde yüzlerce yetim çocuğa ulaştı.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Ekim Ayı Faaliyet Raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Faaliyet raporunu açıklayan Yetim-Der Genel Sekreteri Orhan Zeren, Ekim Ayı içerisinde 38 bin 170 lira değerinde yardım yaptıklarını belirtti.

Zeren, “ ‘Bir yetime sende sponsor ol’ kampanyası kapsamında 334 yetime 23 bin 380 lira değerinde para yardımı yapılmıştır. ‘Huzura adım projesi’ kapsamında 3 yetim çifte 11 bin 140 lira değerinde 3 buzdolabı, 3 çamaşır makinası, 3 fırın ve muhtelif ev eşyası yardımı yapılmıştır. ‘Bir yetimi sende okut’ projesi kapsamında ise 26 yetim öğrenciye 2 bin 600 lira değerinde burs yardımı, ‘Bir yetim annesine sen de sahip çık’ projesi kapsamında 6 yetim annesine 600 lira para yardımı ile 9 yetim aileye de maddi değeri 450 lira olan gıda yardımında bulunduk. Ekim ayında toplamda 38 bin 170 lira değerinde yardım yapıldı.” dedi.

Yardım faaliyetlerine ara vermeden devam edeceklerini dile getiren Zeren, son olarak şunları söyledi:  “Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olduğumuzdan dolayı birçok il ve ilçede dernek olarak gönüllü kardeşlerimizle faaliyet yürütüyoruz. Hal böyle iken birçok il ve ilçede bize yetim müracatları olabiliyor. Biz de gelen tüm müracaatları imkânlarımız nispetinde değerlendirmeye çalışıyoruz. Gönül isterdi ki daha fazla yetim aileye yardım ulaştıralım. Bu nedenle hayırsever halkımıza sizin aracılığınızla tekrar sesleniyoruz. Bugüne kadar sizin destek ve gayretlerinizle bu aile ve çocuklara ulaştık. Daha fazla aile ve çocuğa ulaşabilmek için herkes kendi çevresinde bir yetim sponsoru yaparsa bu yaptığımız faaliyet ikiye katlanır ve Allah’ın izni ile daha çok mağduriyeti hep birlikte gidermiş oluruz.” (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.