banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Yaşlı kadın ve kızı hayırseverlerden yardım bekliyor

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde yaşam mücadelesi veren 82 yaşındaki Hacire Ekin ve kızı hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Aldığı yaşlılık maaşının kendisini ve kızına geçindirmeye yetmediğini söyleyen Hacire Ekin, aldığı maaşın ancak elektrik, su ve ilaç parasına yettiğini aktardı.

 

Kızıyla beraber 2 odalı bir evde yaşadıklarını belirten Ekin, “Bize hayırseverler bakıyor. Devletten aldığım yaşlı maaşıyla geçimimizi sağlayabiliyoruz.” dedi

Ekin, “Kış aylarında ısınmak için çöplerin içindeki ve etraftan da topladığım kartonlarla ısınmaya çalışıyoruz. Kızım da hasta gözleri iyi görmüyor. Elektriklerin kesik olduğu bir günde önümü göremedim ve yere düştüm sonra yüzümde yaralar oluştu. Yardım severlerden bize bakmalarını istiyorum.” diye belirtti.

Annesinin aldığı maaş ile geçimlerini sağladıklarını ifade eden Zübeyde Ekin, “10 yıldır eşimden ayrı yaşıyorum. Eşim çalışmadığı için ayrıldım ondan. Annem ile beraber yaşıyorum. Bende hastalık var. Gözlerim iyi görmüyor. Daha önce Sosyal Yardımlaşma Kurumu bize yardım ediyordu, ama 3 aydır yardım etmiyor. En son gittiğimde bana ‘artık size yardım vermiyoruz’ dediler. Herkese veriyorlar neden bize yardım vermiyorlar. Bizim durumuz yok,  bize bakacak kimsemiz de yok.” ifadelerine yer verdi.

Ekin, son olarak hayırseverlerden ve yetkililerden yardım talep etti. .(Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.