banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Yaşanan olaylar Batman'a hasta göçü başlattı

Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan olaylar nedeniyle hasta sayılarının artığına dikkat çekti.

Bölge Devlet Hastanesi daha önce Batman’a hitap ederken, yaptığı çalışmalarla bölge illerine de hizmet vermeye başladı.

Bölge Devlet Hastanesi olarak yıllık yaklaşık bir buçuk milyona yakın hastaya baktıklarını söyleyen Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, son aylarda bölgede yaşanan olaylardan dolayı il dışından yaklaşık 120 bin hastanın tedavisini yaptıklarını belirtti.

Pamukçu, “Bölge Devlet Hastanesi, 200 uzman hekimle Batman başta olmak üzere Siirt, Şırnak, Bitlis, Muş ve Diyarbakır’ın bir bölgesinden gelen hastalara hizmet vermektedir. Son zamanlarda yaşan toplumsal olaylar nedeniyle il ve ilçelerimizdeki nüfus hareketliliğiyle birlikte Bölge Devlet Hastanemize hasta başvuru sayısı çok fazla arttı. Hastane olarak ilk 9 ay içerisinde dışarıdan bize gelen 120 bin hastayı muayene ettik. Bunlardan yaklaşık 2 bin hastayı yine Bölge Devlet Hastanemizde ameliyat edip, gerekli hizmetleri verdik.” diye konuştu.

Bölge Devlet Hastanesi’nde kaliteli hizmet verebilmek için çalışmalarının sürekli devam ettiğini sözlerine ekleyen Pamukçu, “Bölge Devlet Hastanemizde 22 yataklı, üçüncü basamak modern bir yoğun bakım servisi oluşturuldu. Bunun dışında hastaların kaldığı odaların daha verimli hale gelmesi için yenileme faaliyetimiz hızla devam ediyor. Hastanemizde nükleer tıp merkezinin kurulması için çalışmamız devam etmektedir. Batman ve bölge halkına kaliteli bir sağlık hizmeti sunabilmek için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz.” dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.