banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

'Yaşama Yol Ver Projesi' hayata geçirildi

112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesini ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak için Batman İl Sağlık Müdürlüğünde basın toplantısı düzenlendi.

Yaşama Yol Ver Projesi ile birlikte vatandaşların ambulansa yol vermek ve 112 Acil Çağrı Merkezini boş yere meşgul etmemek konusunda bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Batman İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçı, “Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje kapsamında, özellikle 112 hattının asılsız olarak meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyir halindeyken araçların ambulansa yol vermeleri için bilinçlendireceğiz. Bunlara dikkat çekilmesi anlamında Bakanlığımız projesinde, belediyeler, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Emniyet Müdürlükleriyle işbirliği yapmamız gerekiyor. Ayrıca meslek odaları ve bir takım kuruluşlara proje tanıtımını yapacağız.” dedi.

“Ambulans ve yaşama yol verin”

112 Acil Çağrı Merkezinde günde binlerce asılsız çağrı aldıklarını belirten Borakçi, “Batman’da günde 4 bin 500’e yakın çağrı geliyor. Bunların ortalama sadece 150’si gerçek çağrıdır. Biz günde yüzlerce hasta taşıyoruz.  Geri kalan binlercesi asılsız çağrıdır. Bu da işgücümüzün büyük ölçüde kaybına sebeptir. Ayrıca trafikte ambulans sürücülerimiz yol bulmakta ve hızlı bir şekilde hasta transferini gerçekleştirmekte büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bu konuda tüm sürücülerimizden lütfen ambulans ve yaşama yol verin.” ifadelerini kullandı.

“Ambulansa yol vermeyenler cezaya tabi tutulacaklar”

Ambulanslar için trafik yönetmenliğinde yenilikler olduğunu söyleyen Bodakçi, “Önceki dönemlerde kırmızı ışıkta beklerken ambulans geldiği sırada sürücüler kırmızı ışığı geçmeleri halinde ceza ödemek durumda kalıyorlardı. Trafik yönetmenliğinde yeni yapılan bir uygulamada kırmızı ışıkta ambulansa yol vermek için kırmızıda geçen sürücülere kesinlikle parayı herhangi bir ceza uygulanmayacak. Aksine ambulansa yol vermeyenler cezaya tabi tutulacaklar. Kırmızı ışıkta ambulansa yol verdiği için ceza alan sürücüler tarih ve yeri İl Sağlık Müdürlüğüne veya İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde kesilen cezalar iade edilecektir.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.