banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Teröristi tedavi ettiği için personeli hapiste! Bu Hastane Hangisi?

CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Şanlıurfa’da SGK ile sözleşmeleri feshedilen hastanelerle ilgili çarpıcı açıklamada bulundu. Şanlıurfa’da sözleşmesi feshedilen 4 hastanenin suçunun ne olduğunu halen kamuoyuna açıklanmadığını belirten Yazar, “Yasa dışı yollardan terörist tedavi eden, bu nedenle 2 personeli cezaevine giren ve 2 doktoru da denetimli serbestlikten serbest bırakılan Yenişehir’deki özel hastane neden kapatılmadı?” diye sordu. Bu hastanenin sözleşmesinin halen SGK ile devam ettiğini vurgulayan Yazar, “Bu hastane, sahibinin AKP’li olmasından dolayı kapatılmadı, ayrıca bu hastanenin arkasında milletvekilleri veya bürokratların olduğunu düşünüyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Şanlıurfa’da son dönemlerde bazı özel hastanelerin SGK ile sözleşmelerinin feshedilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Yazar, son zamanlarda bölgede yaşanan hastane kapatmalarının bir hırs kazanıp devam ettiğini belirterek, “Şuana kadar 4 özel hastane ve 35 tane tıp merkezi ile SGK’nın sözleşmeleri feshedildi. Şimdi bunların niçin kapandığını, niçin Urfa’ya bu kadar zarar verildiği hiç kimse tarafından bilinmemektedir. Bu hastanelerin toplam çalışan sayısı Bin 500 insandı. Bunun yanında eczacısı, lokantacısı gibi iş yerlerini de hesaplarsak 10 Bin nüfusa tekabül ediyor, bu 10 Bin kişinin geçim kaynağı biranda heba edilmiştir. Hastalarımız artık Antep, Maraş yolunda ölmektedirler. Çünkü burada yoğun bakım sayısı yok, bebek ünitesi yok. Örneğin akşam saat 18.00’de kalp krizi geçirseniz, Devlet Hastanesine gitseniz bir anjiyo makinesi bulamazsınız, hasta ya bu durumda ölür yada Allah’ın takdiri ile yaşarsa yaşar” dedi. 

“AKP yandaşıysan bir şey olmuyor”

Yazar, Şanlıurfa’da AKP yandaşlarının hastanelerine dokunulmadığını da sözlerine ekleyerek, “Kapanan hastanelere bakıyoruz hiçbir suçlarının olmadığı, hiçbir siyasi görüşe mensup olmayan insanların hastaneleridir. SGK ile sözleşmesi devam eden hastanelere bakıyoruz; Sahipleri AKP’ye yakın, AKP’den aday adayı olmuş kişilerdir. Acaba bu neden oluyor?” dedi.

 “Terörist tedavi ettiler ama o hastaneye dokunulmadı”

Yenişehir semtinde bulunan bir özel hastanede, terör örgütü yandaşlarına yasadışı olarak tedavi yapıldığını da iddia eden Yazar, “Bu mahkeme tutanaklarıyla da bellidir, şuanda iki personeli cezaevindedir, iki doktor da denetimli serbestlikten dolayı serbest bırakılmıştır. Bu hastanelerle ilgili kapanma, ceza ile ilgili hiç bir şey olmadı. Bunların arkasında acaba hangi milletvekilleri duruyor, ne menfaat ilişkileri dönüyor. Urfa-Ankara hattında bir menfaat ilişkisi bulunuyor, bu nedenle AKP’ye yakın hastaneler kapatılmıyor. Kapatılmayan özel hastanelerin başhekimleri ve sahipleri AKP’den aday adayı olmuşlardı yoksa bundan dolayı mı bu hastanelere göz yumuldu? Şanlıurfa’da suçlu ve suçsuzu ayıramadık. Niçin? Çünkü bir taraf AKP’li, bir taraf da mağdur, gariban, hiçbir siyasi partiye mensup olmayan hastane sahipleridir. Acaba bu hastanelerle ilgili ne yaptırımlar yapılacak? Terörist tedavi eden bu hastanenin hiçbir suçu yok mu? Urfa’da bu hastanenin biran önce denetime alınıp ve diğer hastanelerin de biran önce yeniden SGK’nın sözleşme yenilenmesini bekliyoruz. Şuandaki özel hastanelerimiz tam teşekküllü hastane değil ama SGK ile sözleşmesi yenilenmeyen hastaneler tam teşekkülüydü. Sözleşmesi devam edenlerin başhekimlerine bakıldığında hepsi de AKP yandaşı ve AKP’den aday adayı olmuş, AKP’ye rant sağlayan insanlardır.”

 “Özel hastaneler açılsın”

Şanlıurfa’da SGK tarafından yeniden özel hastanelerle sözleşme yenilenmesini beklediklerini vurgulayan Yazar, “Biz diğer hastanelerimizin de tekrardan hizmete girmesini bekliyoruz. Neden buradaki bir hastamız Antep’e veya Maraş’a gitsin, neden Adana yollarında veya Ankara yollarında ölsün? Biz yeniden 1990’lı yıllara mı dönüyoruz? Bununla ilgili biran önce Şanlıurfa Milletvekillerinin, Sayın Bakanın bir önlem almasını ve kapanan hastanelerin yeniden SGK ile sözleşmelerini yapmalarını sağlamaları lazım. Eğer bir hastanenin suçu varsa cezai işlem uygulansın ama SGK ile sözleşmesinin feshedilmesi doğru bir şey değildir. Hastanelerin kapanmasıyla birlikte orada çalışan insanların, emekçi insanların, hepsinin perişan olması demektir” şeklinde konuştu. 

“İş adamları yatırım yapmaya korkuyor”

Yazar, ayrıca SGK tarafından hastanelerin sözleşmelerinin feshedilmesinden dolayı iş adamlarının artık sağlık alanının yanı sıra diğer alanlarda da yatırım yapmaktan korkmaya başladığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.