banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Yakılan Anız kazaya neden oldu

Meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı. İddiaya göre Diyarbakır Şanlıurfa karayolu boyunda saat 13.00'te kim tarafından çıkartıldığı bilinmeyen anız yangını çıktı. 

Siverek eski belediye başkanı Hasan Çelebi'ye ait olduğu öğrenilen tarlalarda çıkan anız yangını kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Karayolu kenarında bulunan tarlalarda çıkan anız yangınının dumanları karayolunu da kapatınca Van'dan Mersin'e tatile giden Yalçın Belet (27) idaresindeki 06 BL 3158 plakalı taksi ile Şanlıurfa'dan Siverek' e evine dönen Remzi Lale(39) idaresindeki 63 YZ 318 plakalı taksi birbiriyle çarpıştı.

Hilvan'a bağlı Aslanlı Köyü mevkiinde meydana gelen kazada aynı araç içerisinde bulunan Remzi Lale (39) ile kardeşi Fahri Lale (36)   çeşitli yerlerinden hafif bir şekilde yaralandılar. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Hilvan devlet hastanesine kaldırıldı. Anız yangınından çıkan dumanların yolu kapatması ve görüş mesafesini sıfıra indirmesi nedeniyle meydana gelen trafik kazasında yara almadan kurtulan Yalçın Belet; "Uzakta yangının olduğu fark ettim ancak o anda herhangi bir durum yoktu. Rüzgârın şiddetiyle etkisini arttıran yangının dumanları birden yolu karanlık bir hale getirdi. Etrafımız kapkaranlık olunca karşı yönden gelen aracı fark edemedim" dedi.

Kazada yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken çevrede yangınların zaman zaman alevlenmesi nedeniyle itfaiye ekipleri kaza yerinde hazır bekletildi. Kazaya sebebiyet veren anız yangınıyla ile ilgili jandarma tarafından soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Haber: Mustafa UFAK/SEMBOL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.