banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Viranşehirli hacılar duygularını paylaştı

Viranşehirli hacıların,  yurda dönüşleri devam ediyor. Mukaddes toprakları ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Viranşehirli hacılar, Hac farizasının genç yaşta yerine getirilip ötelenmemesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Hacı İbrahim Halil Dolaş 9 yıldır bu günü beklediğini söyleyerek, bu yıl kurasız olarak Hac’ca gittiğini belirtti. Hacı Dolaş, “Hac farzını eda ederken yaşadığımız duygular anlatılamaz. Bu duygular ancak yaşanarak anlaşılır. O sıcak iklimde yaşamak çok zor olmasına rağmen Peygamber efendimiz ve sahabelerinin yaşadıkları zorlukları düşündükçe insan inancına daha çok sahip çıkıyor.” dedi.

Hac farzını yerine getirmeyenlere çağrıda bulunan Dolaş, “Çocuklarımı evlendireyim, ev alayım, araba alayım,  diyerek Hac’cı öteleyen kardeşlere tavsiyem,  Hac’ca erken gitmeleridir. İnsan yaşlandığında Hac farzını yerine getirirken çok zorlanıyor ve birçok ibadetten mahrum kalıyor. İnsan o beldede anne-baba, eş-çocuk,  dünyevi bütün sıkıntıları unutuyor. Sadece ibadete odaklanıyor. Dolayısıyla gençken gitmenin faydası ve verimi çok daha fazladır” şeklinde konuştu.

Hac’da yaşanan kaza ve izdihama da değinen Hacı Dolaş, “Hac farzını yerine getirirken yaşanan kaza ve izdiham neticesinde kardeşlerimizin vefat etmesi ve yaralanması bizleri oldukça özdü. Vinç kazasında ve yaşanan izdihamda Suudi yönetiminin büyük ihmali olduğuna inanıyorum. Yerde yüzlerce yaralının olmasına rağmen yaralılara müdahale edilmedi ve sadece vefat eden hacılar alandan toplandı. Suudi yönetiminin verdiği hizmet çok eksik ve yetersiz. Bu topraklar bütün ümmetin toraklarıdır ve bu toprakların yönetimi de bütün ümmetin malıdır. Kutsal beldelerin yönetimi bütün ümmeti temsil edecek bir yönetim tarafından olmalıdır.” ifadelerini kullandı. (Sabri Acet-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.