banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Viranşehir'de Kimse Ameliyat Olamaz
Bir yakını Danıştay'da olduğu için torpilli olduğu iddia edilen ve kente yerleşen anestezi uzmanının ardından geriye kalan tek anestezi uzmanı da bir aylık izine ayrıldı. Büyük bir sağlık skandalı yaşama endişesi taşıyan yetkililer acil çözüm arayışında. Sağlık Bakanlığı da durumdan haberdar

HASTALAR BEKLETİLİYOR

Şanlıurfa'nın en büyük ilçelerinden olan ve nüfusu köylerle birlikte 170 bine dayanan Viranşehir'de her an büyük bir sağlık skandalı yaşanabilir. İlçenin tek devlet hastanesinde anestezi uzmanı kalmadığı için ameliyatlar da yapılamıyor. Geçen yıl ilçeye atanan anestezi uzmanı doktor B.C., Danıştay'da yakını var diye torpil bulup kentte geçicici görevlendirildiği öne sürülüyor. Ve o günden bu yana asıl görev yeri olan Viranşehir Devlet Hastanesi'ne bir türlü geri dönmek dönmüyor. Hastanenin geriye kalan tek anestezi uzmanı doktor Turgut Çatal ise, yoğun çalışma temposunun ardından bir aylık izin alarak memleketine gitti. İlçede bu hafta ameliyat edilmesi gereken hastalardan acil olanlar kentteki hastanelere, acil olmayanlar ise anestezi uzmanı gelinceye kadar ilaç verilerek bekletilmeye başlandı.

KENTE GELMEK YADA KALMAK İKİSİ DE RİSK

Ameliyat konusunun adeta kabusa döndüğü Viranşehir'de, halk her zamankinden daha fazla dua ederek, ameliyatlık bir durumlarının olmamasını istiyor. Zira ilçede tam anlamıyla bir ameliyat krizi yaşanıyor. Yakını ameliyat olması gereken vatandaşların en sıkıntı yaşadığı şey ise "ya kent ya beklemek" kararından birisini seçmek… Yakını çok hasta olan ve hemen ameliyat edilmesi gerekenlerin yolda hayatını kaybetme riski olduğu gibi, ilçeye anestezi uzmanı gelinceye kadar beklemek de aynı riski taşıyor. Ayrıca ekonomik durumu iyi olmayan hasta yakınlarını düşündüren, bir de konaklama ve ulaşım masrafları var.

ANESTEZİ UZMANI YAKINDA GELECEK

Anestezi uzmanı bulunmadığını doğrulayan yetkililerden İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Sağlık Bakanlığı’nın yakında Viranşehir'e anestezi uzmanı göndereceğini söyledi.

Sorunu geçici de olsa daha erken çözmek için ise kent merkezinden bir uzmanı geçici olarak görevlendirdiklerini kaydeden Duran, bu uzmanın yakında ilçe hastanesinde göreve başlayacağını belirtti.

"Danıştay'dan torpilli uzman doktor" iddiasını yanıtsız bırakan İl Müdürü Duran, "Henüz 15 günlük bir müdürüm. Bu konudan haberim yok" dedi.

Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi uzman doktor Ahmet Sertkaya ise, anestezi sorunu konusunda yetkililerin bilgisi olduğunu ve bu yönde çalışma yaptıklarını ifade etti.
MUSTAFA ARISÜT/-İPEKYOL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.