banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Salih Sezen

Vergi mükelleflerine E-Tebligat' semineri verildi

Siirt Vergi Dairesi tarafından, Elektronik Tebligat (E-Tebligat) uygulaması hakkında vergi mükelleflerine bilgilendirme semineri verildi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde, Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, Gelir Müdürü Zekayi Çelik ve Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Vedat İş, e- Tebligat, e-defter ve e-fatura uygulamalarının kapsamları ve işleyişleri hakkında bilgiler verdi.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren E-Tebligat uygulamasına geçileceğini belirten Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu, elektronik tebligatın, tebliği gereken belgelerin, E-Tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesi olduğunu belirtti.

Elektronik tebligatın, fiziki ortamda yapılan tebligatla aynı sonucu doğurduğunu belirten Orulluoğlu, “E-Tebligat başvurusunu, mükelleflerimiz, bizzat kendisi veya kanuni temsilcisi aracılığıyla yapabileceği gibi E-Tebligat ile ilgili işlemleri yapmak üzere özel yetki içeren noterden alınmış vekâletnameyle vekili aracılığı ile de yapılabilir. E-Tebligat başvurusu yapıldığında ve E-Tebligat gönderildiğinde Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde belirtilen telefon numarasına SMS yoluyla ve/veya bildirilen e-posta adresine mail yolu ile bilgilendirme yapılır." dedi.

Vergi mükelleflerinin mutlaka şifre ve parola alması gerektiğini belirten Orulluoğlu, "E-Tebligat sistemi ile gönderilen belgeler, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılır." şeklinde konuştu. (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.