banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Verem Savaş Dispanseri Tabipliği 25 hastaya hizmet veriyor

Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Verem Savaş Dispanseri Tabipliği Bitlis ve ilçelerinde 25 hastaya hizmet verdiğini bildirdi. 

Verem Savaş Dispanseri Tabipliği sorumlusu Dr. Muhammet Can Aydın, yaptığı açıklamada 25 hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

“Hastalarımızın tedavileri ücretsiz yapılmaktadır”

Akciğer vereminin hava yoluyla bulaştığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu: “Yaklaşık 10 aydır Verem Savaş Dispanseri Tabipliği’nde çalışıyorum. Bitlis, ilçe ve köylerindeki Verem hastalarına dispanserimizde hizmet vermekteyiz. Şu anda dispanserimize bağlı olup tedavi alan 25 hastamız var. Hastalarımızın tedavileri ücretsiz yapılmaktadır. Hastalarımız tedavi süresince en az ayda bir defa kontrol muayenesine gelmelidir. Hastaların ilaçlarını biz veriyoruz.” dedi.

“Verem hastalığı tedavi edilebilen bir hastalıktır”

Halk arasında ince hastalık olarak da bilinen verem hastalığının tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurgulayan Aydın, “Verem hastalığı solunum yoluyla bulaşmaktadır. Hasta kişi öksürme ile havaya verem mikrobunu barındıran gözle görülemeyecek küçük damlacıklar yayar ve bu mikrop solunum yoluyla vücuda alınarak bulaşır. Vatandaşlarımız dispanserimize, aile hekimlerine ya da bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurabilirler.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.