banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Vekil Ayhan, Bakana Hilvan Devlet Hastanesi sordu


Ayhan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu göüşlere yer verdi;


Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde faaliyet yürüten Hilvan Devlet Hastanemizin sağlık hizmetlerini sunma olanaklarının oldukça yetersiz olduğu, vatandaşın gerekli tedavilerinin yapılamadığı vatandaşlarımızca şikâyet konusu olmaktaydı. 18.02.2014 tarihinde çeşitli temaslarda bulunmak için ilçemizi ziyaret esnasında Devlet Hastanemizi de ziyarette bulundum. Hasta yakınlarının hasta ve benim gözlemlerim hastanenin birçok açıdan sağlık hizmetlerini sunmada yetersiz kaldığı tespiti olmuştur.
BU BAĞLAMDA;
1.    Hilvan Devlet Hastanesi kaç yatak kapasitelidir? Yatak kapasitesi ihtiyaca cevap verebilmekte midir?
2.    Hastanemizde hangi branşlarda kaç uzman doktor görev yapmaktadır?
3.    Hastanemizde kaç pratisyen doktor görev yapmaktadır? Mevcut pratisyen doktor sayısı yeterli midir?
4.    Hastanemizde kaç hemşire, sağlık memuru görev yapmaktadır?
5.    Sağlık Bakanlığına bağlı kaç ambulans bulunmaktadır? Acil durumlar için ambulans kapasitesi ihtiyaca cevap olabilmekte midir?
6.    Hastaların çok basit bir müdahale için dahi Şanlıurfa iline sevkinin yapıldığı iddiaları doğru mudur? Şayet doğru ise bunun nedenleri nelerdir?
7.    Sevk sırasında hasta yakınlarına kendi imkânlarınızla hastalarınızı götürün iddiaları var. Bu durumun hastaların hayatını riske attığını düşünüyor musunuz?
8.    Belirtilen eksikliklerin giderilmesi ve sağlık hizmetlerinin sağlıklı yapılması hususunda bakanlığınızın herhangi bir girişimi olacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.