banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Van'da park sorunu çözüme kavuşturulmuyor

Van merkezde vatandaşlar  araçlarını cadde ve sokaklara gelişigüzel park ederken, esnaf işyerlerine getirdiği  malzemeleri yükleyip satmada zorluk çekiyor.

Son zamanlarda kent merkezinde büyük bir sorun haline gelen park sorunu, hem esnafı hem de yolu kullanan vatandaşlarıı çileden çıkardı. Vatandaşların gelişigüzel araçlarını,   iş yerlerinin önüne park edip ortadan kaybolması esnafı mağdur ediyor. Özellikle Ulu Camii civarında yer alan ve genellikle inşaat malzemesi satan esnaf bu durumdan muzdarip.

Konuyla ilgili konuşan esnaflar, park sorunundan dolayı müşterilerinin iş yerlerine gelmekte sorun yaşadığını belirterek, sorunun çözümü noktasında zabıtaya haber verdiklerini ve zabıtaların da bu sorunla ilgilerinin olmadığını söylemesiyle kendilerini çaresiz bıraktığını ifade ettiler.

“Ana caddenin otoparkı halindeyiz”

Araçların gelişigüzel iş yerlerinin önüne park etmesiyle iş yapamadığını söyleyen Bilal Tasan isimli esnaf, “Dükkanlarımızın önü ana caddenin otoparkı haline gelmiş. Bu sorunu zabıtaya bildirdiğimizde zabıta, emniyete gitmemizi ve park sorununun onlarla bir ilgisinin olmadığını söylüyor. Bu ara sokaklarda yer alan iş yerlerinin tümü inşaat malzemesi satmaktadır. İnşaat malzemesi satmalarından dolayı malzeme taşıma ve  alım  satım işlerini gerçekleştiremiyorlar. Bizden bir ürün alan müşterimiz ikinci bir kez gelmez. Bunun nedeni ise park sorunudur. Müşterimiz ilk defa gelmiştir, alacağı malzemeyi ayırıp, iş yerinin önüne bırakıyoruz. Nakliye arabası park edecek bir yer bulamayınca mecbur yolun ortasında duruyor. Nakliye aracı yolun ortasında durduğu esnada, araçlar arkasında sıraya giriyor ve bu rezaletten sonra o müşterimiz bir daha gelmiyor.” dedi.

Oluşan park sorununu Emniyet İl Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmamasından kaynaklandığını kaydeden Tasan,  “Buradaki esnafın tümü aracını otoparka park ederken, vatandaş iş yerlerimizin önünü otoparka çevirmiş. Tabi esnafın da park ettiği zamanlar oluyor ama aracını oradan kaldırtmak sorun olmuyor, vatandaş park edip ortadan kaybolunca sorun başlıyor. Bu konuda Van Büyükşehir Belediyesi’nin ve Emniyet İl Müdürlüğünün bir an önce ekip çalışması yaparak bu soruna bir çözüm bulmaları gerekiyor.” şeklinde konuştuı.

Öte yandan kentin değişik yerlerinde park sorunundan dolayı esnaf ve  vatandaşlar arasında sürekli tartışmaların olduğu ve bu tartışmaların defalarca büyük kavgalara neden olduğu  belirtiliyor. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.