banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Van'da kar yağışı hayatı felç etti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da iki gündür uçaklar seferleri yapılmazken, 537 mahalle ve 439 mezra yolu ise ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı şehir merkezinde 30 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise yarım metreyi aştı.

Dün geceden bu yana etkisini arttırarak sürdüren kar yağışı ve tipi kent merkezini beyaza bürürken, yaya ve araç trafiğini de olumsuz yönde etkiledi. Esnaf dükkânlarını açmakta zorlanırken yayalar ise tipi nedeniyle yolda yürümekte zorlanıyor.

976 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapandı

Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise Bahçesaray’da 68, Başkale’de 132, Çaldıran’da 103, Çatak’ta 133, Edremit’te 15, Erciş’te 131, Gevaş’ta 34, Gürpınar’da 145, İpekyolu’nda 35, Muradiye’de 59, Özalp’ta 21, Saray’da 30 ve Tuşba ilçesinde ise 70 olmak üzere toplam 976 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Uçak seferleri iptal edildi

Van Ferit Melen Havalimanı yetkilileri ise, sabah saatlerindeki iki uçak seferinin iptal edildiğini duyurdu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünün yaptığı ölçüme göre ilde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Yüksek kesimlerde yer yer 50 santimetreyi geçtiğini ifade edilirken, kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceğini duyurdu. Hava sıcaklığının ise -16 ya kadar düşeceği ifade edildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.