banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Van'da H1N1 şüphesi

Van’da dün 112 çağrı merkezine düşen bir çağrıda H1N1 Virüsü (Domuz Gribi) şüphesiyle bir kişinin YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün saat 15.47’de 112 Komuta Kontrol Merkezi (KKM)’ye düşen çağrıda YYÜ Üniversitesi acil servisinde bir H1N1 şüpheli hasta olduğu belirtildi.

Hastanın yoğun bakım ihtiyacının olmadığı izole odada takibinin gerekmesi nedeniyle hastadan numune alındığı ve hastanın Ankara gönderileceği bildirildi.

Bu arada hastadan alınan numunelerin temiz çıktığı ve hastanın YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ndeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan dün konuya ilişkin Halk Sağlığı İl Müdürü Yakup İmren tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentte domuz gribi (H1N1) enfeksiyonu şüphesiyle gözlem altına alınan hasta sayısında artış olduğuna dair iddialara ilişkin, “Şu an için ilimizde geçen yıllara göre vaka sayılarında ya da laboratuvar sonuçlarında beklenenin üstünde bir durum söz konusu değildir.” ifadelerine yer vermişti. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.