banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Van'da engelli sporcular için özel otobüs tahsis edildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Engelleri Aşıyoruz” projesi kapsamında özel olarak tasarlanan ve tüm engelli sporcuların ulaşımında kullanılabilen otobüs, Van Valisi İbrahim Taşyapan tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Van Atatürk Stadyumu arkasında bulunan Ferdi Sporlar Merkezi önünde gerçekleşen teslim törenine, Vali Taşyapan’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ile sporcular katıldı.

Törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, engellilerin toplum, şehir, eğitim ve spor başta olmak üzere hayatın pek çok alanında engellerle karşılaştığını belirterek, “Bu engelleri birer birer aşmak hepimize gurur veriyor. Bu projenin düşünülmesi ve hayata geçirilmesi çok önemli. Engelli kardeşlerimizin spor yapmaları için ulaşım sorunlarını dert edinmek ve çözüm bulmak bile başlı başına sevindirici bir durum. Kendilerine tahsis edilen bu araç, ilimizin her yerindeki aktivitelere rahatlıkla gidebilecekleri şekilde donatılmıştır.” dedi.

Araç engelli sporcuları taşıyacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca düşünülmüş projenin önemine vurgu yapan Taşyapan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu güzel projede ilimizin de ilk sıralarda düşünülmesi sevindirici. Bu aracın katkısıyla daha fazla sayıda engelli sporcumuzun spor alanlarına geleceğine, onların içerisinden de ülke içinde ve dışında bizleri başarıyla temsil edecek sporcuların yetişeceğine inanıyorum. Bu araç engelleri yaşamayanlar için bir anlam ifade etmeyebilir ama ihtiyacı olanlar için sevindirici bir gelişme. Biz de onlarla birlikte seviniyoruz.”

Törende kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise proje ile ilgili bilgi vererek, projenin önemine dikkat çekti.

Daha sonra protokol üyeleri ve engelli sporcularla birlikte kurdele kesen Vali İbrahim Taşyapan, ardından özel tasarımlı otobüse engelli sporcularla birlikte binerek incelemelerde bulundu.

Buradan Ferdi Sporlar Merkezi’ne geçen Vali İbrahim Taşyapan, masa tenisi, halter, jimnastik ve güreş antrenmanı yapan sporcularla bir süre sohbet etti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.