banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Van'da diyabete dikkat çekmek amacıyla bisiklet turu düzenlendi

Van Halk Sağlığın Müdürlüğü, Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, diyabete dikkat çekmek amacıyla YYÜ bisiklet topluluğu öğrencilerinin katılımı ile bisiklet turu düzenledi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde başlayan Bisiklet turu Merkezde bulunan Kurtuluş parkında sona erdi. Bisiklet turunun ardından kentin farklı noktalarına kurulan stantlarda ise halkın şeker ve tansiyon ölçümü yapılarak, diyabet konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, toplumda Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bisiklet turunu tertiplediklerini belirterek, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bisiklet topluluğundaki öğrencilerin katılımıyla üniversite kampüsünden Kurtuluş parkına kadar bisiklet etkinliği gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ayrıca Dabbağoğlu Parkında sağlık tarama aracı bulundurulduğunu aktaran İmren, Kurtuluş Parkında stant açılarak halka yönelik şeker ve tansiyon ölçümü yapıldığını ve halkın diyabet konusunda bilgilendirildiğini ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.