banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Van'da 'akıllı hastane' dönemi başlıyor

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Van’da yakın zamanda faaliyete geçecek olan Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları, Kardiyovasküler Cerrahi Hastanelerinde incelmemelerde bulundu. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yaşar Beygo, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem, Proje Sorumlusu Burçin Tansu Taş, Hastane binasında incelemelere eşlik etti.

İncelemelerin ardından hastanelerle ilgili bilgi veren Dr. Ergün Yanmaz, yakın zamanda ilimiz ve bölgemiz halkına hizmet verecek olan hastane binasının tamamında teknolojik sistemler kullanılarak inşa edildiğini, özelikle olası bir deprem durumunda hastane hizmetlerinin etkilenmeme amacının hedef alınarak tasarlandığını söyledi.

300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile 200 yataklı Kardiyovasküler Cerrahi Hastanesinin bir kompleks olarak hizmet sunacağını ifade eden Dr. Yanmaz, yapılan iki hastanenin kapasitesinin olağan dışı bir durumda yüzde 40 artırabilecek büyüklükte olduğunu ve söz konusu hastanelerin bir benzerinin bölgede bulunmadığını ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.