banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Van'da 8 kişilik aile hasarlı evde barınıyor

Van'da yaşanan depremlerin üzerinden 5 yıl geçti. Depremin izleri tam anlamıyla hâlen silinmezken depremzedelerin yaşadığı mağduriyetler de sürüyor.

Van'ın İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi'nde tek katlı toprak evde kalan 8 kişilik Gülseven ailesi, 2011'de yaşanan depremlerde evlerinin hasar gördüğünü söyledi.

Deprem sürecinde Van'ı terk ettiklerini ifade eden Hüsna Gülseven, “Depremlerden sonra İstanbul’a gittik orada 6 ay kaldıktan sonra tekrar Van'a döndük. Gelip eve baktılar evimiz hasarlı olduğu halde bize az hasarlı raporu verdiler. Özelikle kışın da gelmesiyle evde oturamıyoruz. 8 kişilik bir aileyiz. Babaanne, gelin, çocuklar 8 kişi aynı evde barınıyoruz. Her gün su patlıyor. Her gün evin bir tarafı yıkılıyor.” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

“Bu haksızlık değil mi?”

İki sefer itiraz dilekçesi yazdıklarını hatta bu dilekçelerini Ankara'ya dahi gönderdiklerini söyleyen Gülseven, “Evin her tarafına biz alçı vurduk. Ama fayda etmiyor. Her tarafı damlıyor. Başbakan dedi ki 'bir tane bile topraklı ev kalmayacak.' Evim topraklı ve hasarlı olmasına rağmen az hasarlı raporu verdiler ve bizi TOKİ konutlarından mahrum bıraktılar. Bu haksızlık değil mi? Bizim isteğimiz sadece evimizin hasar durumuna tekrar bakmaları ve bize de diğer depremzedeler gibi TOKİ’de konut vermeleridir.” şeklinde konuştu.

“Yetkililerden yardım istiyoruz”

Hiçbir gelirlerinin olmadığını ve eşinin hasta olduğunu ifade eden Hüsna Gülseven, “Eşimin yüzde 60 raporu var. Ankara'ya gidecek, akciğerlerinde sorun var. Onun için tutunacak bir dalımız da yok. Bir gelirimiz yok. Betonarme evlerde kalanlara bile TOKİ konut verdi. Hatta bazıları kendi evlerinde kalıp TOKİ'nin verdiği konutu ise kiraya vermişler. Bu adaletsizliktir. Evin halini kendiniz de gördünüz. Çalışanım da yok. Bir tane çocuğum haricinde. Gelin, kaynana, biz geçinemiyoruz.  Yetkililerden yardım istiyoruz.” diye konuştu. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.