banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Van-Urumiye uçak seferleri başladı

22 Aralık’ta yapılması planlanan ancak İran İslam Cumhuriyeti’nde yaşanan bürokratik sebeplerden dolayı ertelenen Van-Urmiye uçak seferlerinin ilki dün yapıldı.

Van'a inen İranlı yolcuları, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Yürütme Kurulu Üyeleri ve acente yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

“4 saatlik yol yarım saate iniyor”

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz, yapılan seferlerin Van için önemli olduğunu ifade ederek, “Hemen yanı başımızda bulunan ve önemli bir kent olan Urmiye ile aramızda olan 4 saatlik ulaşımı, uçak seferleri ile 30 dakika indirebilecek bir girişime girdik. Bu girişim ilk olmasına rağmen çok önemli ancak, umuyoruz ki diğer firmalara da cesaret verir. Buraya gelecek olan uçağın dolu gelmesi ve bir süre buradan dolu olarak İran'a gitmesi uçağın devamlılık anlamında önemli bir etkendir. Biz Van dinamikleri olarak uçakların dolması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Maddi ve manevi desteklerimizi sunacağız. Daha sonra Tebriz ve Van turizmi için büyük önem arz eden Erivan içinde uçuşlar yapmalıyız. Uçağın dolu gelip gitmesi diğer ülke illerinin de rağbet göstermesini sağlayacaktır.” dedi.

Başlatılan seferlerle ilgili konuşan TÜRSAB BYK Genel Sekreteri Taner Baskın, TÜRSAB ve TSO olarak büyük bir işe imza attıklarını ifade ederek, “Bugün Urmiye'den Van'a uçakların gelmesi önem arz eden bir gelişmedir. Turizm için yapacaklarımız bununla sınırlı değil. Erbil'den de Van'a uçak seferlerinin yapılmasını istiyoruz. İran'ın bu konuda bizlere ön ayak olması önemli bir durumdur. Biz TÜRSAB Doğu Anadolu acenteleri olarak bu konuda çok hassas ve duyarlı yaklaşıyoruz.” şeklinde konuştu. 

İlk uçakla Urmiye'den Van'a gelen İran acente yetkilisi Saman Entesari de seferlerin başlamasından dolayı memnun olduklarını ve Vanlıları da İran'a beklediklerini söyledi. Entesari uçak seferlerinin haftada 3 gün gidiş ve dönüşlü yapacağını da sözlerine ekledi.

Uçak fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Van'daki acente yetkilisi Enes Özkılıç ise fiyatların önceki fiyatlara oranla uygun olduğunu ifade ederek, gidiş dönüşlü seyahatin yaklaşık olarak 350 TL olduğunu belirtti. Özkılıç, ayrıca daha önce yapılan Van-İran uçak seferlerinde ücretin yüksek olmasından dolayı uçakların rağbet görmediğini ifade ederek, “Uçak fiyatlarımız çok uygun. Sadece gidiş olarak 175 TL'ye tekabül ediyor. Bu hem Van hem de bölge ekonomisine ciddi bir katkısı olacak. Hatta Türkiye'den İran'a gitmek isteyenler Van üzerinde uçuş yapabilecekler.” diye konuştu. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.