banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Van halkının kar çilesi

Dün gece saatlerinde başlayan ve gün içinde kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı, belediyelerin hizmet yetersizliğinden dolayı yaşanan sorunlar nedeniyle gerek esnafa gerekse vatandaşlara sitem ettirdi.

Van’ın en işlek caddelerinde yer alan kaldırımlara karın yoğun bir şekilde birikmesi ve belediye çalışanların temizlik çalışmalarını yapmaması yaya geçişlerini zorlaştırdı.

Engelliler gününde engelliye engel!

Görme engellilerin yürümesine kolaylık sağlaması için döşenen sarı kaldırım şeritleri Belediye tarafından karın temizlenmemesi  engelli vatandaşlara engel çıkarttı. Görme engellilerin kaldırımlarda rahat yürümeleri için belediyeler tarafından yapılan sarı kaldırım şeridlerinin üstü karla kaplanınca, engellilere zorluk çıkardı.

Esnafın kar çilesi

Büyükşehir Belediyesi çalışanları cadde ve sokaklarda kar temizleme işlemlerini yürütmeyince, esnaf kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. Kimi esnaf bu durumdan yakınıp, “Rezilliği görün” diye sitem etti.Kimi esnaf kendi dükkanının önünü temizlerken, kimi esnaf ise belediye çalışanlarını bekledi. Öte yandan esnaf, ellerindeki  kar kürekleriyle karı yol içine atınca yolu kullanan sürücüleri zor durumda bıraktığı görüldü.

Kar en çok onların işine yaradı

Kar yağısı en çok Van’ın en işlek caddesinde şemsiye satan seyyar satıcıların işine geldi. Kar yağışıyla şemsiye satışına başladığını belirten Cafer Orhan isimli satıcı, satışlardan memnun olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

“Kar yağışıyla şemsiye satışlarına başladık. Normalde iş yerimizde bu ürünleri satıyoruz. Yağışlar sırasında otobüsten inen vatandaşlar dükkan dükkan dolaşmak istemiyor. Bundan dolayı biz de şemsiyelerimizi alıp caddede satıyoruz. Yağmur yağışları sırasında satışlarımız daha iyi oluyordu. Kar vatandaşı fazla ıslatmadığından şemsiye yağmurlu havalarda daha iyi satılıyor. Şemsiyeleri toptan 8 liradan alıp, 10 liraya satıyoruz. Fiyatları uygun bulan vatandaşlar da bizden alıyor.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.