banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Valilikten 'Yeşil Kart' açıklaması

Son günlerde Şanlıurfa'da yayınlanan bazı basın yayın organlarında yeşil kart işlemlerinde kart bulunmamasından dolayı sıkıntı yaşandığı yönünde haberler yayınlanmıştır. Yayınlanan haberler üzerine Valiliğimizce aşağıdaki açıklama kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Valiliğimize bağlı olarak hizmet veren Tek Adımda Hizmet Bürosu, yeşil kart almak için başvuru yapan vatandaşların gerekli şartları taşıması koşuluyla yeşil kartlarını düzenlemektedir. Tek Adımda Hizmet Bürosu bu süreçte yapılan işlemlerin hızlandırılması ile birlikte çok sayıdaki talebe cevap vermeye çalışmaktadır. Şu anda Şanlıurfa genelinde toplam 589 bin adet yeşil kartlı vatandaşımız vardır. Tek Adımda Hizmet Bürosunca ihtiyaç sahiplerine verilen yeşil kartlar Sağlık Bakanlığınca tedarik edilmektedir. Sağlık Bakanlığınca İlimize Ocak - Mayıs ayları arasında toplam 20 bin yeşil kart gönderilmiş ve kartlar ihtiyaç sahiplerine verilmiştir.

Valiliğimizce 27/05/2010 tarihinde Sağlık Bakanlığından 75 bin adet yeşil kartın İlimize gönderilmesi talebinde bulunulmuştur. Bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmelerde talep edilen kartların önümüzdeki günlerde Valililiğimize ulaşacağı beyan edilmiştir. Yeşil kartların verilmesinde gecikmeler sadece ilimizde değil Türkiye genelinde yaşanmaktadır. Sağlık Bakanlığından yeterli sayıda kart tedarik edildiği takdirde ihtiyaç sahiplerinin yeşil kartları düzenlenecektir. Şu anda önlem gereği acil tedavi görmesi gereken yeşil kartlı hastaların talepleri karşılanmaktadır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.