banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Uzmanlardan öğrencilere kantin uyarısı

Okulların başlamasıyla beraber ilkokul çağındaki öğrencilerin bilinçsiz bir şekilde kantinlerde yaptıkları alış veriş hakkında ebeveynlere uyarılarda bulunan beslenme ve diyetisyen uzmanı Ceylan Özateş, abur cuburların besleyici değeri olmadığı ve esas tüketilmesi gereken ana öğünü kısıtlayıcı ürünler olduğuna dikkat çekti.

Kantinde satılan ürünlerin yağ ve tuz oranın yüksek olduğunu ve uzak durulması gerektiğini söyleyen beslenme ve diyetisyen uzmanı Özateş, “Özellikle cips ve çikolata tüketmemeye dikkat edilmesi gerekir, çocukların en çok severek tükettiği abur cubur ürünleridir. Hiç tüketmesinler demiyorum, ama en azından minimum seviyede tüketmeleri gerekir. Ara öğün olarak hiç yememektense öncelikli tercih sıkılmış meyve suyu, yoksa hazır meyve suyu ve markalı ürünler tüketilmelidir.” dedi.

Öncelikle çocukların güne iyi bir kahvaltı ile başlamaları gerektiğine dikkat çeken Özateş, “İyi bir kahvaltı süt, yumurta, peynir, zeytin, reçel, bal ve ekmekten oluşur. Bu gıdalar çocukların gelişmesi noktasında olmazsa olmaz gıdalardır, çocuğun beslenme çantasına kantinde satılan abur cubur ürünlerine alternatif olarak zihin açıcı ve besleyici ürünler koyulması gerekir.” tavsiyesinde bulundu.

“Açıkta satılan besinler alınmamalı”

Özateş; ailelere seslenerek şu uyarılarda bulundu: "Alışveriş çocukların tercihlerine bırakılmamalıdır, Abur cubura fazla yüklenilmemeli çünkü bunların hepsi katkı maddeli ürünlerdir. Çocuklara ara öğün olarak günde en az 2 su bardağı süt içirilmelidir, açıkta satılan besinlerin alınmaması, yağ ve şeker ürünlerinin sınırlandırılması gerekir,” ifadelerini kullandı.

Özateş, son olarak çocukların düzenli olarak spor yapmaları gerektiğini söyledi.  (Yunus Sırat, Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.