banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Uzmanlardan bel ve boyun fıtığı için manuel terapi tavsiyesi

Geleneksel Hacamat ve Sülük Terapileri Eğitim ve Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (Hacamat-Der) Başkanı Kadri İşler, omurga hastalıklarında sıklıkla kullanılan manuel terapi uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Manuel terapi uygulamalarının, fizik tedaviyi içeren tüm hastalıklarda kullanıldığını belirten İşler, bu tedavi yönteminin özellikle bel fıtığı, boyun fıtığı ve mekanik bel ağrılarında etkili olduğunu söyledi.

Manuel terapi uygulamalarının sağlıklı, yan etkisi olmayan ve kesin netice verebilecek bir uygulama olduğuna değinen İşler, “Öncelikle kişiyi vücudun 4,5 cm derinliğine ısı gönderen saunamıza alıyoruz. Burada vücuttaki siyatik sinirleri ve damar yapısını yumuşatıyoruz. Akabinde sıcak duş aldırdıktan sonra hastamızı traksion cihazına alıyoruz. Traksion cihazından sonra sedyemizde manuel terapi uygulamasına devam ediyoruz. Genelde bel fıtığı ve boyun fıtığı uygulamalarında çalışma yapıyoruz. İnsanlar, kışın bel tutulmaları, özellikle fıtıkların nüksetmeleri konusunda burada hizmet alabilirler.” dedi. (Hamza Adiyaman- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.