banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Uzmanlar hava kirliliği konusunda uyardı

Kış aylarında meydana gelen hava kirliliğinin sadece hastaları değil herkesi etkilediğini belirten Gaziantep Tabipler Odası Dr. Hamza Ağca, hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişilerin sokağa fazla çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

Hava kirliliğinin çözümünün doğalgazın yaygınlaşmasında olduğunu belirten Gaziantep Tabipler Odası Dr. Hamza Ağca, doğalgaz kullanımı ne kadar çok yaygınlaşırsa hava kirliliğinin de o kadar azalacağını vurguladı.

“Kronik hastalığı bulunanlar kirli havalarda dışarıya fazla çıkmamalı”

Yanan katı yakıtlı maddelerden dolayı kirli hava solumak zorunda kalındığını belirten Ağca, “Kış geldi, artık binaları ısıtmak gerekiyor. Kış vaktinin gelmesi ile birlikte evlerde soba ve kaloriferler yakılmaya başlandı. Dolayısıyla bu yakıtlardan kaynaklı bir hava kirliliği olabilir. Hava ne kadar soğuk olursa o kadar yakıt yakılıyor bunun sonucunda hava kirliliği daha fazla oluyor. Soğuk havalarda,  hava basıklaşır. Alçak yerlerde ve rakımı düşük yerlerde hava kirliliği söz konusu olabilir.” dedi.

Hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde solunum yolu rahatsızlığı bulunan kişilerin sokağa çıkmaması konusunda uyarıda bulunan Ağca, “Meteorolojinin sayfalarında hava kirliliği konusunda sürekli günlük güncel bilgiler veriyor. Buradan hava kirliliğini takip etmek mümkündür. Bu tür havalarda, sürekli hastalığı olan vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamasını öneririz.” ifadelerini kullandı.

“Hava kirliliğinin çözümü doğalgazın yaygınlaşmasında”

Hava kirliliği çözümünün doğalgazın yaygınlaşmasında olduğunu aktaran Ağca, “Doğalgaz kullanımı ne kadar çok yaygınlaşırsa hava kirliliğinin de o kadar azalacağını bekliyoruz. Yine, sürekli hastalığı olanların bu tür durumlarda dikkatli olması ve hastalığı ile ilgili her hangi bir şikayetinde artış söz konusu olduğunda aile hekimleri ile bu konuyu paylaşması uygun olur. Doğalgazın olmadığı yerlerde katı yakıtlarla ısınan vatandaşlarımız sobasını yakarken, soba yakma kurallarına uymaları gerekir. Kalorifer kullananların da bu konuda bilgi sahibi olan görevliler aracılığıyla kaloriferlerini yaktırmalarını sağlamalarını öneririz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.