banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Uyku sorunları olanlar Uyku Odası'nda tedavi ediliyor

Adana Numune ve Araştırma Hastanesine bağlı Seyhan Uygulama Hastanesi bünyesinde bulunan Uyku Laboratuarı’nda 2 bin 640 hastaya polisomnografi (uyku testi) tetkiki uygulandığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, 2012 yılında açılan Uyku Laboratuarı’nın 4 yatak kapasitesi ile haftanın 7 günü kısa süreli bir randevu sistemiyle, ücretsiz hizmet verdiğini belirtti. Şu ana kadar 2 bin 640 hastaya polisomnografi (uyku testi)  tetkiki uygulandığını ifade eden Arıkan, bunun yüksek bir rakam olduğunu söyledi.

İnsanların yüzde 50’sinin yaşamlarının bir döneminde uykusuzluk çektiğine işaret eden Arıkan, “Bu durum, uykusuzluğun oldukça yaygın olduğunun bir göstergesidir. Uyku laboratuarımızda, hastalarımız horlama, uykuda nefes durması ve huzursuz bacak sendromu (HBS) açısından incelenmektedir. İnceleme işlemi için hastalarımızı bir gece uyku laboratuarımızda misafir etmekteyiz.” dedi.

Uyku merkezindeki yatak odasının, hastanın ev ortamını aratmayacak konforda hazırlandığını belirten Arıkan, “Teknik aletler ve uyku teknisyeni ayrı bir odada bulunur. Siz rahatça hareket edebilir, tuvalete kalkabilirsiniz. Uyku teknisyeni sizi devamlı izlemektedir, odanızdan kendisiyle konuşabilirsiniz. Gece boyunca hastanın beyin aktivitesi karın, göğüs kafesi, göz ve çene hareketleri, kalp ritmi, yatış pozisyonu, horlama, kan oksijen düzeyi gibi birçok durum hastaya bağlanan elektrotlar yardımı ile bigisayar sistemine aktarılarak kaydedilir. Sonunda Uyku Apne Sendromu teşhisi konan hastalara ise doktorlar tarafından, tedavilerine başlanır.” diye konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.