banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Urfalı kadınlara beslenme dersi

Yeterli ve dengeli beslenme aşırı tuz kullanımı, astım, koah nedir, diyabetin tanısı, obezite, fiziksel aktivite hakkında kursiyerleri bilgilendiren Halk Sağlığı Eğitimcilerinden Şükran Ter “Teknoloji ile birlikte hareketsiz yaşamın artması obezitenin en önemli sebebidir.” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren seminere 40 kursiyer kadının katıldığı bildirildi.

Seminerde sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin beslenme ve uyku kadar önemli olduğu vurgulayan Halk Sağlığı Eğitimcilerinden Şükran Ter; “ Düzenli egzersiz ile yeterli ve dengeli bir beslenme, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsurlarındandır. Aşırı tuz tüketiminin sağlığımızı olumsuz etkilemektedir. Tuzu ne kadar az tüketirsek o kadar sağlımız için iyi olduğunu ve aşırı tuz kullanımından kaçınmamız gerekiyor. Obezite küresel bir halk sorunudur. Obezite başlı başına bir hastalık olduğu gibi kalp hastalıkları, diyabet, hipertansiyon gibi kronik hastalıklarda zemin hazırlayarak sağlığımızı ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Obezitenin önlenmesi için yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin artırılması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili Eğitim sonrasında eğitime gelen bayanlara el broşürleri dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.