banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfa'daki Özel Hastaneler zor durumda


Şanlıurfa’nın  özel Tıp Merkezlerinde yapılan usulsüzlükler üzerinden tüm özel teşebüsleri incelemeye alan SGK, Şanlıurfa’daki özel hastaneleri Tıp Merkezleriyle aynı muameleyi tabii tutarak batırmaya çalışıldığı iddia edildi.


SGK TIP MERKEZLERİ İLE HASTANELERİ AYNI KEFEYE KOYDU
2014 Ocak ayından itibaren Tıp Merkezleriyle birlikte Özel Hastanelerinde dosya incelenmesi Ankara Kocatepe SGK ‘ya verilmiş olup yolsuzluk yapan Tıp Merkezleriyle düzgün iş yapan Özel Hastaneler aynı kefeye konulmaktadır.


KESİNTİLER FERDİ GİRİŞİMLER BATIRILMYA ÇALIŞILIYOR
SGK Şanlıurfa’da sağlık alanında yapılan bireysel yatırımları hedef aldığını iddia eden sağlık alanında yatırım yapan girişimciler; “Özel Hastaneler dönem sonu %25 kesinti yapmaya odaklanmış komisyonla karşı karşıya gelmiş ve yasal işleme başvurulduğunda ise bu kesintinin %15 ‘e çekilmektedir.%15 kesinti Özel Hastaneler açısından çok büyük bir yüzde olup büyük zincir olmayan hastaneler dışında tüm Özel Hastaneleri batırmak için yeterlidir” diye konuştular.


DİYARBAKIR ÖRNEĞİ UYGULANIYOR
2 yıl önce Diyarbakırda uygulanan bu strateji sonucu Diyarbakırda bulunan Tıp Merkezlerinin yanı sıra birçok düzgün Özel Hastanede büyük zincir hastanelere peşkeş çekercesine devredildiğini söyleyen  yetkililer; “Diayrbakır’da binlerce kişi işsiz kaldı Şuanda yerli sermaye gözünde bakılan Şanlıurfa daki Özel Hastaneler de kısa süre içerisinde büyük zincir hastanelere yok denilecek paralara peşkeş çekercesine devredilmek üzere ve bununla birlikte Şanlıurfa’da da binlerce kişi işsiz kalacak” dediler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.