banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Urfa'daki Mahalle sakinleri Adli Tıp’ı istemiyorlar

OLAY Gazetesine konuşan Muhtar Mahmut Karadaş, “Bazen gecenin geç vakitlerinde mahalle feryat, figanlarla uyanıyor. Mahalle olarak adli tıp kurumunun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

MERKEZ Haliliye’ye bağlı Atatürk Mahallesi sakinleri adli Tıp Kurumunun mahallenin içinde olmasından rahatsızlık duyuyor. Halk, Adli Tıp’ın mahallelerinden bir önce taşınmasını istiyor.
Konuyla ilgili  konuşan mahalle muhtarı Mahmut Karadaş, “ Mahallemizde bulunan Adli Tıp Kurumunun bir an önce mahallemizden taşınmasını istiyoruz. Mahalleli bu konudan çok şikayetçi. Bize sürekli Adli Tıp Kurumunun kaldırılması için şikayette bulunuyorlar. Bende kaldırılması için yetkililerle görüşüyorum. Milletvekillerimizle görüşüyorum. Adli Tıp Kurumuna gelen cenazeler Kobani olayları nedeniyle cenazeler çok geliyordu halen de geliyor. Tabi burada mahalle sakinleri haklı olarak rahatsızlıklarını dile getiriyor. Gecenin geç vakitlerinde bazen figan feryat, bazen de alkışlar ve sloganlar eşliğinde cenazeler Adli Tıp kurumundan alınıyor. Bu konuda çocuklar ve kadınlar çok korkuyorlar. Bu nedenle Adli Tıp Kurumunun bir an evvel şehir dışına taşınması gerekir. Diğer illere baktığımızda Adli Tıp Kurumları hep şehir dışında yada Hastanelerle bitişik binalarda yer alıyor. Şehrin Merkezinde insanların rahatsızlık duyduğu bir yerde olması doğru değil” dedi.
Cenazeyi almaya konvoy şeklinde geliniyor
Mahalle sakinlerinden Mehmet Küçük, ise, “Şehir merkezinde Adli Tıp görülmemiş bir şey. Biz gerçekten çok rahatsız oluyoruz. Gelen gidenlerin haddi hesabı yok. Bir cenaze geldiği vakit mahalle ana baba gününe dönüyor. Ağlamalar, feryatlar, Çığlıklar bu gecenin geç saatlerinde de yaşanıyor. Birde bizim Urfa’da ölümüz olduğu zaman cenazeyi almaya konvoy şeklinde geliyor arabalarla burası dolup taşıyor. Bunun bir an önce mahalleden çıkarılıp dışarı alınması istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.
Çığlık sesleriyle uyanıyoruz
Gecenin bir saatinde çığlık sesleriyle uyandıklarını belirten mahalle sakinlerinden Şükrü Ünlü de “Adli Tıpın daha sakin bir yere alınmalı. Mahallenin ortasında adli tıp mı olurmuş. Gecenin bir saatinde çığlık sesiyle uyandığımız oluyor. Ne biz uyuyabiliyoruz nede çocuklarımız. Bazen kavgalı iki taraf oluyor. Geliyorlar burada kavga ediyorlar. Biz bunun çok acil bir şekilde kaldırılmasını istiyoruz” İfadelerini kullandı.
Çocuklarımla balkonda oturamıyorum

Evimin önünde park yeri bulamadığını belirten bir başka mahalleli Sait Taş, “Bazı geceler var ki Adli Tıp’ın etrafı arabalarla dolu o kadar kalabalık ki kendi aracımı evimin önünde park edemiyorum. Tartışmalar çıkıyor, kavgalar çıkıyor. Dışardan gelip mahallemizi gören zanneder ki burada kaos durumu olmuş gibi. Düşünün ben çocuklarımla balkonda oturamıyorum. Gece yatamıyoruz. Sadece ben değil çevre aşırı derecede rahatsız. Bunun bir an önce mahalle dışına çıkarılması gerekiyor. Bunun daha geniş bir alanda çevre dışı alınması gerekir ki kimseyi rahatsız etmezsin. Mahalle ortasında adli tıp olmaz” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.