banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Urfa'da uyuşturucu ile mücadele merkezi kuruluyor



Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mahmut Kırıkçı ve İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül başta olmak üzere birçok ilgili kurum amiri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Toplantıda arz-talep zincirinin kırılmasına yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi. Vali Küçük yetkililere; okulların içinde ve dışında emniyet önlemlerinin arttırılması, tedavi olan madde bağımlılarına İŞKUR’da iş edindirmeye öncelik verilmesi ve okullarda veli sınıfı oluşturulması talimatlarını verdi. Aynı toplantının iki ay sonra tekrarlanacağını belirten Vali Küçük, kurumların alınan kararlarla ilgili raporlarını bir sonraki toplantıda sunmalarını talep etti.

Toplantıyla ilgili bir açıklama yapan Vali Küçük; madde bağımlılığıyla mücadeleyi toplumun her kesimiyle birlikte yürüteceklerini ifade etti. “bu mücadele toplumun da tavır koymasıyla olacak bir mücadeledir” diyen Vali Küçük; “Çocuklarımıza acımayana biz de acımayacağız. Anne babalara da çok iş düşüyor. Ailelerin mücadeleye vereceği katkı, bu çalışmanın önemli ayaklarından biri olacaktır. Bu mücadele topyekûn bir kararlılığı, devamlılığı ve seferberliği gerektiriyor. Evrak üzerinde bir mücadele yetmez. Sorun nasıl derinlere inmişse çözümü de derinlere inmek zorundadır” dedi.

Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda atılacak bazı adımları belirten Vali Küçük, okullarda veli odaları oluşturacaklarını, her okula rütbeli bir polisin irtibatlandırılacağını, okullarda ve çevresinde güvenlik kamerasının yaygınlaştırılacağını, park ve bahçelerde aydınlatmaların arttırılacağını dile getirdi. Madde bağımlılığıyla mücadelede tedavi merkezleri üzerinde yoğunlaşacaklarını da kaydeden Vali Küçük, dört ay içerisinde alkol ve madde bağımlılığı tedavi merkezi (AMATEM) kuracaklarını belirtti.

Açıklamasının sonunda Vali Küçük; Şanlıurfa’da uyuşturucu madde satışı ve kullanımıyla ilgili çok ciddi mücadele edileceğini ve bu mücadelenin sonuçlarının çok kısa sürede görüleceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.