banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Urfa'da Sağlık Çalışanlarına Şiddet protesto edildi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son günlerde yaşanan doktor ve çalışanlara yönelik şiddet, hastane çalışanları tarafından protesto edildi.
Sağlık çalışanlarına şiddet protesto edildi

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma hastanesinde doktor ve çalışanlara yönelik artan şiddet olaylarını hastane çalışanları, düzenledikleri basın açıklaması ile protesto ettiler.

Basın açıklamasını çalışanlar adına Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Mahmut Karataş okudu.  

Her geçen gün gerek sözlü gerek fiziki olarak şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının sayısının arttığını belirten Karataş, “Halkımıza din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın özverili bir şekilde hizmet eden arkadaşlarımızın fizik ve sözlü şiddete maruz kalmaları iyi niyet ve ahlaki kurallar dışında bir harekettir.” dedi.

Karataş, 8 Mart Dünya Kadın gününde hastane çalışanlarından Necla Saraç'a yapılan şiddeti hatırlattı.

Hastanede şiddete maruz kaldığını belirten Necla Saraç, hastanenin dış kayıt bölümünde çalıştığını belirterek, "Saldırgan önce kapıyı tekmelemeye başladı.  Ben de 'beyefendi kapıyı tekmelemeyin gidin aşağı bölümde hasta haklarında hakkınızı arayın' dedim. O da telefonla oğlunu çağırdı. Oğlu da kemerle bana saldırdı. Beni darp etti.” şeklinde başından geçenleri anlattı. (Mehmet Demir- İLKHA)




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.