banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa’da Anne Adaylarına Özel Sosyal Sorumluluk Projesi


 

Özel Metrolife Hastanesi  Hafta hafta bebeğin gelişim takipleri, doktor muayenelerinde heyecanı mutlu anne adaylarıyla paylaşmak için Gebelerin uzun, meşakkatli ve bilgiye ihtiyaç duyduğu bu süreçte, Gebe Eğitimi Programı kapsamında, gebelik takipleri süresince anne adaylarına, doğum sonrası annelere yeni doğan bebek bakımı ve emzirme konusunda en önemlisi de annenin doğum sonrası sağlığı konusunda doğru bilgiye ulaşmada ihtiyaç duyulan bilgiler paylaşılıyor.
ANNE ADAYLARINA ÖZEL SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Metrolife Hastanesi Gebe Eğitimi Programı, gebelikle ilgili en doğru bilgiyi uzman bir ekip tarafından anne adaylarına verebilmek üzere yaklaşık iki yıl önce sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi. Süreklilik sağlanan eğitim programı her ayın son cuma günü planlanarak gerçekleştiriliyor. İlki düzenlenen gebe eğitim programına yakın çevrenin yanı sıra Şanlıurfa’nın farklı lokasyonlarından katılım sağlandı. 
GEBE EĞİTİMİNİN İÇERİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Gebe eğitim program içeriği oldukça önemi. Metrolife Hastanesi Gebe Eğitimi Programı süresince anne adaylarına, gebelik evreleri ve doğum yöntemleri, solunum egzersizleri, doğumu kolaylaştıran fiziksel egzersizler, gebelik ve lohusalıkta beslenme, bebeklerde ilkyardım, anne sütünün önemi, emzirme yöntemleriyle ilgili bilgileri aktarırken, bebeklerinin ilk banyosu ve göbek bakımları da uygulamalı olarak sunuluyor.
Aynı zamanda anne adayları, sağlıklı bebek dünyaya getirebilmek için nasıl beslenmeliyiz sorularına yanıt buluyor. Uzman diyetisyen tarafından “iki kişilik beslenme ve lohusalıkta bol tatlı tüketme” gibi kulaktan dolma, bilimsel bir dayanağı olmayan yaklaşımlar konusunda da anne adaylarına yol gösterici bilgiler aktarılıyor. Özel hazırlanan ikramlar eşliğinde program sonlandırılırken anne adayları ile fotoğraf çekimi yapılarak hediyeler eşliğinde program sonlandırılıyor.
GEBELİK EĞİTİMİNDE GEÇİRİLEN KEYİFLİ SAATLER
Metrolife Hastanesi 1. Gebe Eğitim Programına Şanlıurfa’nın farklı ilçelerinden gelen 15 anne adayı katıldı. Anne adayları, Diyetisyen Zeynep Dildar Yetişgin, Hemşirelik Direktörü Elif Alpay Gümüş, Kadın Doğum Servis Sorumlusu ve Hastane Kalite Direktörü Oya Karakucak ile buluşarak gebelik ve doğum sonrası yeni doğan dönemleriyle ilgili faydalı bilgiler edindiler. Hastane aşçısı tarafından hazırlanan ikramlar eşliğinde güzel vakit geçirdiler. Eğitimin sonunda anne adaylarıyla fotoğraf çekimi yaparak, hediyeler verildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.