banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Urfa'da 4 bin işyeri denetlendi

Ekipler 2014’ün ilk yarısında yaklaşık 4 bin işyerini denetleyerek kurallara uymayan 140 işletmeye cezai işlem uyguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, OLAY’a yaptığı açıklamada, denetimlerin aralıksız süreceğini, olumsuz durumlarda vatandaşların şikâyetlerini 174 Alo Gıda Hattına bildirmesini istedi.

Denetimlerde amaçlarının halkın sağlığının korunması olduğunun altını çizen Özgökçe, “Gıda denetiminde etkinliği arttırmak amacıyla gıda denetçileri olarak mesai mefhumu dışında da denetim yapılabilmesi için gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Halkımıza daha iyi hizmet etmek için mesai saatleri dışında değişik saatlerde denetim hizmetlerimiz devam edecektir" dedi.

YAKLAŞIK 4 BİN İŞ YERİ DENETLENDİ

Özgökçe, “Gıda ve Yem Şubemiz denetim ekiplerince 2014 yılı ilk altı aylık dönemde; bin 658 satış yeri, 883 toplu tüketim yeri, bin 102 üretim yeri, 218 diğer işletmeler olmak üzere toplam 3 bin 861 işletmenin denetimleri yapılmıştır. Denetimler sonucunda 140 işletmeye 391 bin 224 TL idari para cezası uygulanmıştır” diye konuştu.

AMACIMIZ CEZA VERMEK DEĞİL

“Amacımız ceza vermek değil” diyen Müdür Özgökçe, “Tüketici menfaatleri ve çevrenin korunması için, gıdanın farklı sektörlerinde çalışan 2 bin 253 personele gıda güvenilirliği eğitimi düzenledik. Ceza tek başına caydırıcı bir işlem değil ancak 5996 Sayılı Kanun ilkelerine göre tüm uyarılara rağmen hijyenik şartları sağlamayan işletmelere de cezai işlem uygulamak gibi bir sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

DENETİCİLERE YARDIMCI OLALIM

Özgökçe şunları söyledi: “Gıda sektörü, tarladan sofraya uzanan geniş bir yelpaze içerisinde faaliyet göstermekte bizatihi bu alan içerisinde denetim hizmetleri; ilkeli, özverili ve hassasiyetle çalışılması gereken bir alan olarak varlığını sürdürmektedir. Tabi tüketicilerin sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde denetçilere yardımcı olması çok önemli”

ŞİKÂYETLERİ ALO 174’E BİLDİRİN

Güvenli olmayan bir gıdanın insan sağlığını ne derece olumsuz etkileyebildiği, denetimlerde etkinliğin ve verimliliğin artırılması için tüketicilerin de birer denetçi gibi hareket etmelerinin önemine işaret eden Özgökçe, şunları kaydetti:

“Şanlıurfalılardan, alışveriş yaparken aldıkları ürünlerin ambalajına, son kullanma tarihine ve saklama şartlarına uyulup uyulmadığı gibi konulara dikkat etmelerini, karşılaştıkları olumsuz durumları da il ve ilçe müdürlükleri ile 174 ALO GIDA HATTI'na bildirmelerini istedi”

Öte yandan Müdürü Özgökçe: Kentte gıda işyerlerinin çoğunluğu faaliyetlerini gıda güvenliği kurallarına uyarak sürdürdüğünü bu nedenle sektörde alın teri döken, emek harcayan gıda işyerleri çalışanlarına ve güvenilir gıda konusunda duyarlı olan tüketicilere teşekkür etti.

Salih Demir / Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.