banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa'da Ürejinekoloji Kursu Düzenlendi

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı, Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Şanlıurfa şubesi işbirliğince gerçekleştirilen Bölgesel Ürojinekoloji Cerrahi Kursu, Osmanbey Yerleşkesinde gerçekleşti.

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde ilk defa yapılan bölgesel ürejinekoloji kursu açılış törenine, Rektör vekili Prof.Dr. Ercan Yeni, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Uzunköy, Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği Başkanı Prof.Dr. İsmail Mete İtil, Türkiye’nin farklı bölgelerinden uzman doktorlar, üniversite öğretim elemanları ve asistanları katıldı.

ŞANLIURFA İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA
Açılış töreninde konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Yeni, Şanlıurfa’da böyle bir kursun düzenlenmesi oldukça önemli olduğunu söyledi.
Vekili Prof. Dr. Yeni; “Şanlıurfa’nın özellikle kadın sağlığı alanında bu gibi çalışmalara ihtiyacı var. Toplantının gerek bilimsel açıdan gerekse oluşturulmuş konu başlıkları açısından son derece verimli bir toplantı olacaktır” dedi.

İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Harran Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak; “Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi çatısı altında Araştırma ve Uygulama hastanemizde bir ilke imza attık. Kadın sağlığını geliştirme adına ilk defa bölgesel ürejinekoloji toplantımızı gerçekleştirdik. Genelde gebe takibi, kadın hastalıkları ile ilgili çok konuda sıkıntılı olan bayanlar mevcut. Ama en önemli noktalardan birisi genellikle utanma, sıkılma veya bu nedenlerde dolayı kadınlar pek sıkıntılarını dile getiremez. İdrar kaçırma, rahim sarkması, idrar torbası şikâyetleri genellikle çok dile getirilmeyen şikâyetlerdir, biz bu konuda bir farkındalık oluşturma ve kadın sağlığını geliştirme adına bölgede ilk kez Araştırma ve Uygulama hastanemiz bünyesinde Türkiye’nin değişik yerlerinden bu konunun uzmanlarını, profesörlerini getirdik. Bu kurs Şanlıurfa, meslektaşlarımız ve bölge için büyük bir kazançtır. Teorik eğitim sürecini tamamladık, diğer illerden katılan meslektaşlarımıza da ameliyathaneden canlı yayınla sunumu paylaştık. Gelen hastalarımız da işin uzmanlarına, Türkiye’nin en iyilerine bu konu ile ilgili sorularını yönelttiler. Bu imkânı bizlere sağladıkları için tüm idarecilerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum, Harran Üniversitesi olarak ilklere imza atmaya devam ediyoruz” dedi.

HALKIMIZIN BAŞKA İLLERE GİTMESİNE GEREK YOK
Şanlıurfa halkının daha önce bu tür ameliyatlar için il dışına gittiklerini belirten Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak şöyle devam etti; “ Halkımız, idrar kaçırma, idrar torbası ve rahim sarkması ameliyatları için Ankara, İstanbul’a gidiyorlardı. Şuan bölgenin en iyi hastanesi Şanlıurfa’da. Çok büyük bir hastanemiz var, bununla ilgili her türlü ileri düzey teçhizatlarımız var. Biz Harran Üniversitesi kadın doğum kliniği olarak tüm donanımlara sahibiz, öğretim üyesi arkadaşlarımızla her türlü ameliyatı yapıyoruz. Bunun için hemşerilerimiz başka illere gitmesinler, hastanemize gelsinler, tüm ameliyatlar başarılı bir şekilde burada yapılıyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.