banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Üniversite Hastanesinde sona doğru

Vali İzzettin Küçük’ün makamında gerçekleştirilen protokole yönelik bir açıklama yapan taraflar protokolün Şanlıurfa’ya hayırlı olması dileklerinde bulundu. Açıklamasında Vali İzzettin Küçük şunları kaydetti: “İnşallah birkaç ay içerisinde üniversite hastanemiz devreye girecek. Üniversite hastanemizin devreye girebilmesi için Sağlık Bakanlığı ile üniversitemiz bir protokol yapıyor. Protokolün esası bu hastaneyi, teknik adıyla afiliasyon yoluyla, açmak ve çalıştırmaktır. Bugün bu protokolü imzaladık, çok önemli bir hadisedir. Yaklaşık 5 yüz yataklı hastanemizin şu anda iç tefrişatı yapılıyor. Bu devasa eser devreye girecek. Rektörümüzün bu eserde çok büyük emeği var. Sürekli Ankara’ya giderek yaklaşık 50 milyon TL ödeneği tamamladı. Sağlık müdürlüğümüz de büyük bir gayret içerisindeydi. Bu dev eser Şanlıurfa’ya hayırlı olsun.”

Tamamlanacak olan hastaneye ulaşım konusunda raylı sistemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığıyla görüşeceklerini de sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “Bu hastanenin açılmasıyla günlük 3-4 bin hasta sirkülasyonunun olmasını bekliyoruz. Bu insanların güvenli bir şekilde gidiş gelişi daha çok raylı sistemle olur. Bu hususu Ulaştırma Bakanımız gelince kendilerine arz edeceğiz” dedi.

Protokolün ardından bir açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise: “Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Zafer Çukurova ve üniversitenin öğretim üyeleriyle hastanemizin afilie olmasını görüştük. Bu görüşmeden sonra, inşaatını bitirmeye çalıştığımız hastanemizin içinin tefrişatı robotik cerrahinin Şanlıurfa’ya verilmesi ve bu hastanenin bir an önce işlev kazanması adına iyi bir hizmet yaptığımızı düşünüyoruz. Bu işe emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah Şanlıurfa’ya iyi hizmetleri hep birlikte yapacağız dedi.

İmzalanan protokolde Vali İzzettin Küçük ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile birlikte Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen de hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.