banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE CİLDİYE POLİKLİNİĞİ


Üniversite hastanesi  eksik hakimlerle hizmet vermesi Şanlıurfa kamuoyunca çok tartışıldı. Hatta hiç gündemden düşmedi.
En son Lösemi hastalarının tedavi göreceğim bir polikiliniğin olmaması nedeniyle ölen hasta yakınları ve bu durumu tepki gösteren kamuoyunun hedefinde olan Üniversite hastanesi cildiye polikliniği açtığını açıkladı.
Konuyla ilgili olarak Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Üniversite hastanesi kurulduğundan bu yana poliklinik hizmetleri veren fakat mekân sıkıntısından dolayı yatan hasta servisi olmayan cilt hastalıkları servisi, araştırma hastanesi ek binasının ikinci katında yatan hasta kabulüne başladı.
Son zamanlarda artan sulama, aşırı sıcaklık, beslenme düzensizliği ve hijyenik olmayan ortamlardan doğan cilt hastalıklarındaki artış sebebiyle oldukça gereksinmesi hissedilen cilt hastalıkları ana bilimdalı, yatan hasta servisini faaliyete geçirerek bu alandaki eksikliğini giderdi.
3 akademisyen ve 2 asistanla faaliyet gösteren cilt hastalıkları ana bilimdalı Başkanı Yrd. Doç.Dr Yavuz Yeşilova yaptığı açıklamada; bölümün 18 yıldır aktif olarak çalıştığını, Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun girişimleri ve Baştabip Prof.Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu’nun yardımları sayesinde servis hizmeti vermeye başladıklarını söyledi.
Dr. Yeşilova açıklamalarında; bölüm olarak aylık 1600 hastaya poliklinik hizmeti, 60 hastaya da yataklı hizmet verdiklerini, bununla birlikte halk sağlığı merkeziyle sağlık taramalarına çıktıklarını, özellikle mültecilerin çadır kentlerinde sık sık taramalar yaptıklarını, yanı sıra ender görülen ve tedavisi bakım olan, epidermolizis bülloza (deri erimesi) hastalarına baktıklarını söyledi.
Dizayn edilen serviste 7 hasta odası, özel odalar ve müdahale odasının bulunduğunu sözlerine ekleyen Dr. Yeşilova, servislerinde her türlü işlemin yapıldığını, büyük hastanelerde olan her tedavinin bu serviste de mümkün olduğunu ve faaliyete giren bu servisin Türkiye’nin en iyi servislerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.