banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Üniversite hastanesi 2 yıl sonra bitecek

600 Yataklı Araştırma Ve Uygulama Hastanesinin 17 yıldır inşaat halinde olduğunu ve kuş yuvasına dönüştüğünü, Şanlıurfa Olay Gazetesi manşetten duyurmuştu. Bu haberinden sonra harekete geçen Harran Üniversitesi Rektörlüğü, hastaneyi eylül ayında tekrar ihaleye açıp 2 yıl içinde inşaatını bitirecek.

 

Öte yandan köşe yazarlarımızdan M. Kemal Uğuzlu, ‘’Hasta olan hastane’’ yazı dizisinde mevcut üniversite hastanesini yetersizliğinden ve yeni hastanenin gerekliliğinden bahsetmişti.

 

Bir an önce bitirmeyi arzu ediyoruz

 

Harran Üniversitesi Rektörü İ.Halil Mutlu, konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, 600 yataklı yeni hastanenin 2 yıl içinde bitirileceğini belirtti.

 

Rektör Mutlu, ‘’Hastanemizin inşaatı 1996’da başlamıştır. 1999 depremi sonrası devlet tarafından bütçelerde kısıtlamaya gidilince yapımı durdurulmuştur. Hastanemizin projesinin eylül başında ihaleye çıkmasını beklemekteyiz ve bunun için bütçemiz mevcuttur. Gerek DPT’den gerekse Kalkınma Bakanlığından gelen istekle, bu hastane bir an önce bitirilecek binaların içinde 1. sıradadır. Benim dönemimde temelini attığımız diğer binaları bitirdik. Bir tek hastane binası kaldı. Onu da ihale edip 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. En kısa sürede bitmesini hem Şanlıurfa adına hem de üniversitemiz adına arzu ediyoruz.’’ dedi

 

Hastaneye taşımada hafif raylı sistem kullanılacak

 

Rektör Mutlu, hastanenin bitirilip Osmanbey yerleşkesine taşınmasıyla, vatandaşın hastaneye ulaşma sorunu oluşacağını ve bunu da hafif raylı sistemle gidereceklerini dile getirdi.

 

Mutlu,şunları söyledi:

 

‘’Hastanemiz Osmanbey yerleşkesinde olduğu için en büyük sorunumuz taşıma sorunu olacak. Bunu da hafif raylı sistem uygulayarak gidereceğiz. Bu hem hastane hem de kampus için önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız kampüsümüzü ziyaret ettiği sırada ve basına demeç verirken, kampüsümüzden övgüyle bahsetmişti. Ancak bana göre hastanemizin yapımı da tamamlanınca kampüsümüz Türkiye’nin sayılı kampüsleri arasında yer alacak.”

 

Şu anda kullanılan hastane yetersiz kalıyor

 

Şu anda faaliyette bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin yetersiz olduğunu belirten Rektör Mutlu,  ’’Mevcut hastanemizde yataklar ve yoğun bakımlar yetmemektedir. Poliklinik ve hastane ayrı yerlerde olduğu için hastalar zorlanıyor. Bunları yeni hastanenin yapımı tamamlanınca Osmanbey yerleşkesine taşıyacağız. Şanlıurfa her şeyin iyisine layıktır. Yeni 600 yataklı hastanemizin ihalesi yapılıp hastanenin tamamlanmasını bekliyoruz.’’ dedi.

İbrahim Felhan / Olay gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.