banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Uludağ Üniversitesi, bakanlıktan Diş Hastanesi'ni isteyecek

Uludağ Üniversitesi Senatosu ve Yönetim Kurulu, Karacabey Meslek Yüksekokulunun 20. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bu haftaki toplantısını Karacabey MYO’da yaptı. Toplantı öncesinde “Karacabey’in dünü, bugünü ve geleceği” konulu sempozyumun açılışına katılarak bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ekonomik büyümeyi ve yeni yatırımları hedeflerken, diğer taraftan yaşanabilir şehirleşme modelini de gözetme zorunluluğuna dikkat çekti.

Üniversite üzerine düşeni yapacaktır

Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak bugünü ve geleceği iyi okuyan bilimsel bakış açısıyla doğru bir yol haritası ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Ulcay, “Bizler de tüm akademik birikimimizle Bursa’nın gelişimine daha fazla katkı koymanın gayreti içindeyiz. Yeni dönemde kentiyle bütünleşmiş bir üniversite kimliği ortaya koyan Uludağ Üniversitesi; nitelikli sanayi için de sağlıklı şehirleşme için de doğal ve tarihi değerlerin korunması için de üzerine düşen sorumluluğu kararlılıkla yerine getirecektir” dedi.

Toplantılar ilçelerde yapılıyor

Tüm birimlerle birlikte meslek yüksekokullarını da kentin ve iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden tasarladıklarını belirten Ulcay, “Meslek yüksekokullarımızın Türkiye’nin ve Bursa’nın ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli öğrenciler yetiştiren cazibe merkezleri olması için, bir reform çalışması başlattık. Rektörlük olarak yaptığımız istişare toplantılarını ilçelerimizdeki okul yöneticilerimizden de bölgelerinde düzenlemelerini istedim. Sizlerin ortak talep ve önerilerinize göre hem müfredatımızı hem bölümlerimizi hem de teknik altyapımızı yeniden düzenlemeye hazır olduğumuzu da buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Diş Hastanesi istenecek

Daha sonra Karacabey MYO’da Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Rektör Ulcay, ilk olarak Diş Hekimliği Fakültesi konusunu gündeme taşıdı. 1995 yılında kurulan ancak faaliyete geçirilmeyen Diş Hekimliği Fakültesi için, Sağlık Bakanlığı’nın Nilüfer Karafatma Meydanı’ndaki Diş Hastanesi’ne talip olduklarını söyledi. Senato ve Yönetim Kurulu da konunun görüşülmesinin ardından yaptıkları oylamada, Diş Hastanesi’nin istenmesine karar verdi.

Rektör Ulcay, Diş Hekimliği Fakültesi’nin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde faaliyet gösterebilmesi için gerekli girişimlerin biran evvel yapılacağını kaydetti.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.