banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Ukkaşe hazretlerinin türbesine yoğun ilgi

Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Durmuşlar köyü yakınlarında bulunan Ukkaşe bin Mihsan el- Esedi’nin (r.a) türbesi halk yoğun ilgi gösteriyor.

Hz. Ömer zamanında Gaziantep ve çevresinin fethi zamanında şehit düşen beş sahabeden biri olan Ukkaşe bin Mihsan el- Esedi, (r.a) türbesi günlük olarak çevre illerden gelen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor. Perşembe ve cuma günleri diğer günlere oranla daha yoğun olurken, türbeye gelenler Kur'an-ı Kerim okuyup, dualar ediyor.

Erkek ve bayan ziyaretçiler türbeyi ayrı kapılardan girerek ziyaret etme fırsatını bulurken, türbeye ilçe halkının yanı sıra Kahramanmaraş, Kilis, Hatay, Osmaniye ve Adana gibi illerden de gelen ziyaretçiler oluyor.

Hazreti Ukkaşe'nin türbesine gelen ziyaretçiler, Peygamber efendimizin sahabesinin kabrini ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını ifade ediyorlar.

Hz. Ukkaşe, Peygamber efendimizin (s.a.v.) “Kim cennetteki arkadaşını görmek isterse, bu adama baksın” buyurarak cennete gireceğini müjdelediği bir sahabedir. Çevresine göre oldukça yüksek bir tepede bulunan türbe, müştemilat ve minareden ibarettir. Çevresinde bulunan yapı grupları günümüzde inşa edilirken, türbenin çevre düzenlemesi ile restorasyonu 2010 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Yöredeki insanlar, bu büyük sahabeye hürmet ve atfen ismini kendi çocuklarına verdiklerinden, bölgede Ökkeş ismine sıkça rastlanılmaktadır. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.