banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Uçaklarda helal gıda yaygınlaşıyor!

Financal Times Gazetesinin haberine göre Gategroupun özellikle havayolu şirketlerine ağırlık vermesi havayollarında yaşanan rekabeti ve bu sektördeki değişimi ortaya koyuyor. Gategroup CEOsu Guy Dubois, Amacım, yoğun iş yaptığımız merkezlerdeki tedarikimizi helal gıda standartlarıyla uyumlu hale getirmek. dedi. Gate Gourment birimiyle Delta, British Airways ve Cathay Pacific gibi dünyanın önde gelen havayolu şirketlerine hizmet veren şirket, sadece helal gıda sağlayan ilk mutfağını, Londradaki Heathrow Havalimanında önümüzdeki günlerde faaliyete geçirecek. Dubois, Eğer tüm ürünleri helal standartlara göre üretirsek hem karmaşıklığı azaltıp hem de maliyet tarafında avantaj sağlayacağız. Bu tercih toplumsal ya da dinî düşüncelerden kaynaklanmıyor. diye konuştu.

Helal gıda standartlarına uygun ürünler domuz eti ve alkol içermediği gibi etin sağlandığı hayvanların kesimi de İslamî usullere uygun oluyor. Havayollarına yiyecek ve içecek tedariki sağlayan şirketler uzun zamandan beri mutfaklarının bir bölümünde helal gıda standartlarına uygun yiyecek ve içecek üretiyor. Gategroup, büyük bir Müslüman toplumun yaşamadığı bir ülkede faaliyet gösteren şirket olarak, ana mutfaklarını İslamî standartlara uygun kılma kararı alan ilk firma olacak. Helal gıdanın getireceği yeni maliyetlerin 12 milyar dolarlık havayolu endüstrisi için yeni bir endişe kaynağını olacağını savunanlara cevaben Dubois, Bugün, helal gıda özel bir yemek, ama domuz eti de özel yemek. Ama geriye kalan her şey ortak. diyor. Londra Heathrow Havalimanında 3 milyar dolarlık helal tesisleri olduğunu söyleyen Gategroup, helal gıdanın şirket için büyük tasarruf sağlayacağını ifade ediyor.

Kaynak: Zaman


Etiketler:  uçak helal gıda haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.