banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Türkiye’nin en modern hastanesi Eyyübiye’de yapılıyor

Hastane ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaçar, “Cumhuriyet tarihin en büyük sağlık yatırımlarından biri Eyyübiye sınırları içerisinde olan, şu an ziyaret ettiğimiz alanda yapılmakta. Burada 3 tane hastane inşaatı devam ediyor. Bir tanesi Ağız ve Diş Hastanesi.   Eyyübiye ilçemizin buna bağlı olarak Harran ve Akçakale ilçelerimizin toplam nüfusuna hitap edebilecek Türkiye’nin en modern Ağız ve Diş Hastanelerinden biridir. Bu hastanemizi inşallah Mayıs ayı içinde faaliyete açacağız. Bu hastanelerimizi hizmete alarak inşallah Şanlıurfa’da sağlık alt yapısı ile ilgili en büyük sorunu çözmüş olacağız. Harran Üniversitesi’ndeki 600 yataklı hastanemizi diğer yanda Eyyübiye’deki Ağız ve Diş Hastanemizi ve ondan daha erken zannediyorum Nisan ayında veya Mayıs ayında açacağımız Ağız ve Diş Hastanesi bu yatırımlarla Şanlıurfa Türkiye’de yatak kapasitesi itibari ile kendine yeten ve nitelikli yatak dediğimiz yataklara sahip olacaktır” şeklinde konuştu.  

Sağlık konusunda Şanlıurfa birkaç ilden biri olacak

Şanlıurfa’nın sağlık kompleksi konusunda Türkiye’deki birkaç ilden biri haline dönüşeceğini ifade eden Kaçar, Harran Üniversitesi’deki 600 yataklı hastanemizi açmakla birlikte şuan Harran Üniversitesi’nin kullanmış olduğu 300 yataklı hastaneyi Çocuk Hastanesi ile birleştirerek ayrıca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’ya bin 700 yataklı Şehir Hastanesi müjdesi

Şanlıurfa’da yapılması planlanan bin  yataklı Şehir Hastanesi’nin ihale sürecin başladığını kaydeden Kaçar, “Bin 700 yataklı Şehir Hastanesi’nin şuan ihale süreci başlamış durumda. İnşallah Mayıs ayına kadar ihalesini tamamlayıp bin 700 yataklı hastanenin İnşaallah temelini atmış olacağız. Bu kadar yatımlara rağmen bin 700 yataklı hastaneye gerek var mı? Evet, gerek var. Bin 700 yataklı yapacağımız hastanelerle yalnız Şanlıurfa’nın değil bütün illerin hasta sevkinin sağlanmış olacak.” şeklinde konuştu. (Mehmet Demir-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.