banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Türkiyenin alerjik bölge haritası çıkarıldı. Karadeniz bölgesi ilk sırada yer alıyor

Türkiyenin alerji haritası çıkarıldı, en alerjik bölge ise nüfusun yüzde 46sı ile Karadeniz çıktı.

Yüzde 31le Akdeniz ikinci, yüzde 30la Marmara üçüncü, yüzde 15.7yle Ege dördüncü sırada. Alerjinin en az olduğu bölgeler ise yüzde 5.7 ile İç Anadolu, yüzde 2.4 ile Doğu Anadolu. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise bu oran sıfır.

Türk Toraks Derneği Astım ve Alerji Çalışma Grubundan, Ankara Üniversitesi İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Dilşad Mungan da, alerjiye en çok neden olan etkenlerden birinin ev tozu akarı diye bilinen ve gözle görülmeyen mite böcekleri olduğunu söyledi.

Miteların deri atıklarıyla nemli yerlerde beslenen bir böcek olduğunu belirten Prof. Dr. Dilşad, Alerjik nezle ve astımlı hastaların yüzde 50sinde ev tozu akarı alerjisi var. Bazı besinler ve ilaçlar alerjiye neden oluyor. Alerjenler, hava kirliliği, sigara dumanı, bahar ayları, katkı maddeli besinler, aspirin ve ağrı kesiciler, üzüntü aşırı gülmek bile astımı tetikleyebiliyor. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.