banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Türkiye'de en çok doğum Diyarbakır gerçekleşti

Doğu ve Güneydoğu Bölgesinin en büyük kadın doğum hastanesi olan ve 454 yataklı kapasiteye sahip Diyarbakır Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde son iki yılda Türkiye’de en çok doğum gerçekleştirildi.

2008 yıllında hizmete giren Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 454 yatak kapasitesiyle 27’si doğum, toplam 111 doktorla kendi alanında Doğu ve Güneydoğu Bölgesinin en büyük hastanesi olarak çevre il ve ilçelere de hitap ediyor.

Özellikle son aylarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle Diyarbakır’ın bazı ilçeleri başta olmak üzere çevre illerdeki hastalarda hastaneye akın ettiğinden yıllık 24 bin doğumla Türkiye’de en çok doğum gerçekleştiren hastane unvanına sahip oldu.

Hastanede 9’u kadın, 18’i erkek olmak üzere toplamda 27 kadın doğum doktoru görev yaparken, hastalar ise daha çok bayan doktora ihtiyaç olduğunu belirterek, gün içerisinde bayan doktor sayısının çok az olduğunu, bundan dolayı bu sayının artırılmasını istediler. (Yunus Sırat-Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.