banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin bugünden itibaren, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklığının hafta başından itibaren ülke genelinde artacağı, tahmin ediliyor.

Bugün ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Kıyı Ege'de kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığının Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Akdeniz ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz kıyılarında güney; Marmara'nın kuzeydoğusunda kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, akşam saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur, Trakya kesiminde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Ege: İzmir ve Manisa ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların; akşam saatlerinden itibaren bölgenin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde Antalya'nın batısının, gece saatlerinde bölgenin batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyılarda yağmur şeklinde olması bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde bölgenin kuzeybatısının kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Bölgenin kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı -2/6

Ankara: Çok bulutlu, gece saatlerinde kar yağışlı -11/1

İzmir: Yağmur ve sağanak yağışlı 1/10

Adana: Parçalı ve az bulutlu -1/11

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu -8/-1

Batman: Parçalı yer yer çok bulutlu -12/-2

Van: Parçalı ve çok bulutlu -16/-5

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.