banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Trolle avlanmaya tepki

Bursa merkezli Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), trolle avlanmanın tehlikesine dikkat çekerek, denizlerde balık neslinin tehlike altında olduğunu belirtti.

GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, trolle avlanmanın denizlerde balık soykırımı anlamına geldiğini ifade ederek yeni açılan trol sahalarına tepki gösterdi. Önürmen, şöyle konuştu: “Trolle avlanmak, Marmara Denizi’nde özellikle Bandırma, Kapıdağı, Çakıl, Şahinburgaz, Karşıyaka, Erdek, Marmara, Avşa, Tekirdağ, Karacabey Boğazı ve Gemlik Körfezi’nde sualtı canlılarının yaşam alanlarını tahrip ediyor. Trol, balık üreme alanlarının yok olmasına ve çok ciddi ekonomik kayba yol açmaktadır. Yapılan tüm uyarı ve alınan önlemlerin göstermelik olduğu gibi korsan balıkçılar yasadışı trol avını rahatlıkla sürdürmektedir. Trolla avlanan balık ve karidesler rahatlıkla getirildiği limanlarda hiçbir denetimin olmaksızın pazarlara rahatlıkla getirilebilmektedir.” dedi.

Denetimler yetersiz

Belediyelerin ve ilgili kuruluşların yasak trol avını görmezden geldiğine dikkat çeken Önürmen, “Tezgahlar, hatta büyük marketlerin reyonlarında bile trol balıkları göz göre göre satılıyor. Hiçbir kurum ve kuruluşun müdahalede bulunmamasını hayretli izliyoruz. Bir haftalık bile olmamış yavru balıklar satılıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde trol nedeniyle balık türleri ve kapasitesi her geçen gün azalmakta. Tezgahlarda standartların altında tutulmuş hamsi, istavrit, mezgit, karides başta olmak üzere birçok türde balıklara rastlanmaktadır. Lüfer ise tamamen tükendi. ” diye konuştu.  (Zeki Aras - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.