banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

TOKİ, 400 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi için düğmeye bastı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  tarafından yaptırılacak 400 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi projesi için nihayet somut adım atıldı.


Hükümetin 2011 yılında yapılan genel seçimler öncesi açıkladığı  “4 Yılda 400 Proje” başlıklı “Seçim Taahhütnamesi’nde yer alan dev sağlık yatırımı için TOKİ ilk etapta “Ön Yeterlilik” ilanına çıktı.


“Ön yeterlilik”te projeye talipli olan firmaların genel uygunlukları, mali kapasiteleri ve teknik yeterlilikleri değerlendirilecek.  Ön yeterlilik ihalesi sonucunda en az üç, en fazla 10 aday firma belirlenecek. 400 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi’nin yapımını üstlenecek firma daha sonra belirlenecek.
Akçakale yolu üzerindeki TEMAV Fuar alanında hayata geçirilecek projenin temeli muhtemelen bu yıl ortalarında atılacak.  Yetkililer, projeyi üstlenecek firmaya işi tamamlaması için yaklaşık 2 yıl zaman verileceğini bildiriyorlar. 

EYYÜBİYE SAKİNLERİ NE DİYOR?

Eyyübiyeliler, 400 Yataklı Hastanenin yapımına başlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Bazı vatandaşların bu konudaki görüşleri şöyle: 

Murat Yürekli (İnşaat işçisi): 52 yaşındayım. Şanlıurfa’nın en kalabalık semtinde ikamet ediyorum. İlçe olduktan sonra Eyyübiye semtine gelecek kamu hizmetleri çoğalır diye umut ediyoruz. Burada büyük bir Hastaneye çok uzun bir zamandan beri ihtiyaç var.  Aile Sağlığı Merkezi ve Özel Hastaneler talebimizi karşılayamıyor. Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok uzak. Gidip-gelmek problem. İnşallah 400 Yataklı Devlet Hastanesi’nin açılışını görmeye ömrüm yeter.


İbrahim Halil Tanrıkulu (Taşaron çalışanı): Hastane için seçilen Fuar alanı bence çok uygun. Hastane sözü 2011 yılında verilmişti.. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik önce “Eyyübiye’ye 200 Yataklı Devlet Hastanesi” yapacağız” dedi. Sonra şehrin gelişme ihtimalini ve buradaki nüfusun yoğunluğunu göz önüne aldı ve semtimize  400 Yatak kapasiteli bir hastane yapılacağını söyledi. Projenin büyütülmesi çok olumlu oldu. Dileriz en kısa sürede yapımına başlanır ve Harran Üniversitesi Hastanesi gibi yılan hikayesine dönmez, kısa sürede bitirilir


Müslüm Doğanoğlu (Taksici): Eyyübiye’nin ilçe statüsü kazanmasından çok fazla bir şey değişmez ama 400 Yataklı Devlet Hastanesi önemli bir ihtiyacı giderir. Yapımının TOKİ tarafından üstlenilecek olması çok olumlu. Üniversite hastanesi gibi sürünmez diye umut ediyorum.  Bu hastane, sadece Eyyübiye’ye değil, Akçakale ve Harran’a da hizmet eder, Eğitim ve Araştırma ve Balıklıgöl Devlet Hastanelerinin yükünü önemli ölçüde azaltır. Projenin hayata geçirilmesi için çaba harcayan Sayın Bakanımıza, Valimize ve diğer yetkililere Eyyübiye halkı olarak  teşekkür ediyoruz..

Fırat Subaşı / Hizmet

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.